Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

er jeg så åndssvag?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Hej 12-årige

Du har ret i, at man ikke ‘bare’ kan tale sammen om ting, der føles svære.

Det kræver, at begge parter gerne vil forstå hinanden – og at begge parter lytter til hinanden.

Det kræver også mod. For det er ikke altid nemt, at komme frem med det, der føles pinligt og forkert. Det kræver også mod at tale om noget, man fortryder. At give en undskyldning er noget af det, der kræver allermest mod.

At have tillid til at ting bliver bedre, når man taler sammen – det er også vigtigt! Ikke alle børn og unge føler den tillid. Det kan der være gode grunde til.

Du har skrevet herind mange gange. Måske fordi det føles svært at tale med dem, der er tættest på dig? Så er det godt, at du gør noget – og skriver til os.

Jeg tænker på, om der er en grund til, at du skriver – og ikke ringer – til BørneTelefonen?Tit er det både nemmere og hurtigere at tale sammen!

Det er nemmere, fordi du hurtigt kan rette den, du taler med – hvis personen har misforstået noget! Personen kan også med det samme få afklaret ting, der har betydning. Og som du måske ikke lige har tænkt over.

Der er store fordele ved at bruge telefonen. Måske kunne du prøve at ringe ind? For det, du beskriver i det brev, egner sig godt til en telefonsamtale. Og jeg har mange spørgsmål.

Jeg vil gerne vide, hvorfor du vil hjælpe dine forældre med at skaffe penge? Jeg vil også gerne vide, om du egentligt er interesseret i gode råd til at starte en samtale? Eller om du bare vil dele historien?

For du har ret i, at der nogle gange kan ske noget tåbeligt – som man bagefter kommer til at grine af. Fordi det bare er så dumt og uheldigt. Og en kæmpe misforståelse. Du ville jo sådan set bare hjælpe…

Måske kunne vi tale sammen?

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

 

 

 

 

 

 

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat