Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Er jeg psykisksyg?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år

Det at du ønsker at blive åben og kunne snakke og grine med din familie uden det er akavet er et super vigtigt skridt på vejen til at det faktisk kommer til at ske på et tidspunkt. Rigtig mange af de handlinger vi foretager os, starter nemlig med ønsket og tanken om at gøre det. Så hold fast i det ønske.

Så måske kan du prøve at bruge noget tid på at forestille dig hvordan du gerne vil have dit forhold til dine forældre skal være. Prøv at forestil dig nogle rare situationer med dem. Fx situationer hvor I griner sammen og alle har det rart.

Der sker meget når man er 13, snart 14 år. Fx kan der ske ændringer i ens relationer til ens forældre. Det her med du føler du er nødt til at opføre dig som et barn kan derfor godt hænge sammen med din alder. Men jeg tænker, at det kan være en ide at prøve at slippe det her med, at du føler andre bestemmer hvordan du skal opføre dig. For hvorfor skal andre egentlig det? Prøv at insisterer på, at det er dit liv og du bestemmer hvordan du skal opføre dig. Gi ikke andre skylden for hvordan du opfører dig eller føler du skal opføre dig. Måske lyder det hårdt. Men jeg tror der er mange af os der nogle gange kommer til at give andre skylden for noget der ikke fungerer i vores eget liv. Når vi holder op med at give andre skylden og selv tager ansvaret på os, vil mange ting ofte føles nemmere. Og man vil begynde at finde ud af hvilke handlinger der hjælper en i denne proces. Måske hjælper det at tale med dine forældre om dine tanker. Måske hjælper det at prøve at ændre nogle tankemønstre. Måske hjælpe det at dyrke noget du interesserer dig for. Det tror jeg vil vise sig, når du begynder at tænke, at det er dit liv og du ikke skal lade andre bestemme hvordan du skal føle, at du skal opføre dig.

Det er forståeligt, det kan være svært at tale med din mor eller dine forældre om hvordan du har det, men måske du kunne skrive det til dem i et brev, du er nemlig rigtig god til at beskrive, hvordan du har det i brevet til mig. Eller du kunne måske overveje at vise dem brevet til os og mit svar? Det kan være en god måde at få startet en lidt svær snak. Hvad tænker du om det?

Samtidig vil jeg også sige, det er helt normalt i din alder, at føle du lettere kan tale med dine veninder. Måske du endda kunne snakke med en af dem, om hvordan du har det hjemme. Jeg tænker flere af dine veninder, vil kunne nikke genkendende til, at det kan føles akavet at tale med ens forældre og måske de har nogle gode råd eller I kan støtte hinanden.

Mange hilsner Børnetelefonen

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat