Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Er jeg physisk syg?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14 år.

Det lyder som om, at du har tænkt rigtig meget over de ting du oplever, og måden du oplever dem på. Du lyder som en pige, der er god til at mærke efter. Det er en god ting, og det er vigtigt at lytte til.

Hvor er det godt, at du har talt med din mor om det. For det er ikke rart at gå rundt med tanken om, om man er psykisk syg alene.

Du beskriver rigtig fint, hvordan du har det og at du har en følelse af, at du ikke er inde i dig selv. Og det lyder som om, at det påvirker din hverdag og er ubehageligt for dig. Er det rigtigt forstået?

Derfor synes jeg, at du skal tale med din mor igen. Jeg ved, at det kan være svært at sige det en gang til, når man har prøvet. Men det er jo stadig et problem for dig. Måske ville det være nemmere at vise hende brevet her?

Jeg tror, at det ville være en god idé at tale med lægen om det, så hun kan vurdere det. Din mor kan hjælpe dig til at komme til lægen, hvis hun også synes det er en god ide. Du skriver, at det nogle dage og på nogle tidspunkter er værre end andre. Måske kan du tænke over, om der sker noget bestemt, når det er værst? Det kan du også fortælle til lægen.

Du skriver også, at din mor siger, at det nok bare er en fase. Og det kan også godt være. Fx kan man blive usikker på sig selv hvis man er stresset.

Jeg håber, at du snart får det bedre!

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

Få flere gode råd om Sygdom i familien

Har du en mor eller far, der er alvorligt syg? At leve med sygdom i familien, kan være rigtig hårdt og man kan få mange bekymringer for fremtiden. Det er rigtig vigtigt, at man ikke går alene med sin frygt, men at man får talt med nogen om den.

Sygdom i familien kan både være fysisk og psykisk. Lige meget hvad, kan det gøre hverdagen svær. Fx kan det være at din mor eller far, ikke kan de samme ting længere og måske sygdommen sætter tanker i gang hos dig som: Bliver min mor rask igen? Hvordan fortæller jeg mine venner om min fars sygdom? Hvem kan jeg tale med mine tanker om?

Her på siden kan du få gode råd, du kan læse andre børns breve og BørneTelefonens svar, få hjælp til at bygge et brev eller prøve følelses-guiden.

Guide

Svære følelser: hvad kan hjælpe?

Hør andre børns Historier

På ‘Når mor eller far bliver syg’ kan du høre om andre børns historier. Du kan også fortælle din egen historie eller høre mere om de følelser, man kan have, når en i familien er alvorligt syg.

Når mor eller far bliver syg, kan det være svært at være barn i en familie. Læs hvordan andre børn har klaret livet i en familie med sygdom.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat