Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Er jeg for tyk

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige,

Mange tak for dit brev.

Hvor lyder det dejligt at du skal til Thailand med din far, hans kæreste og hendes børn. Det skulle være helt ubeskriveligt smukt med hvide strande, turkisblåt hav og palmetræer. Der er ikke noget at sige til at du gerne vil kunne bade og gå i bikini.

Jeg vil først og fremmest lade dig vide at du ikke er den eneste der har tanker om vægt, det er faktisk noget vi ofte får henvendelser om. Når man er i din alder er de fleste gået i puberteten, men det er meget forskelligt hvor udviklet man er. Nogen er nærmest helt færdigudviklede og har kvindelige former, andre er måske kun så småt gået i puberteten og har stadig en børnekrop. Er det også det du oplever når du kigger rundt på dine klassekammerater/andre i din alder? Jeg ved at der er mange piger som har det svært med ikke at være ”herre” over egen krop, som man jo faktisk ikke er når man er i puberteten. Fornemmelsen af ikke at have kontrol over sit udseende, gør at flere begynder at tænker på om de nu er tynde eller pæne nok. Derudover, er puberteten også præget af at ens hormoner ændrer sig, hvilket kan påvirke ens humør, og gør at man nogle gange kan føle sig trist, utilfreds eller ked af det, uden man rigtig kan forklare hvorfor. Giver det mon mening det jeg skriver?

Alt dette er helt normalt, og noget man som pige må prøve at håndtere så godt som man kan. Jeg ved andre har haft glæde af at sørge for at gøre noget som gjorde dem glade. Fornemmelsen af at være for tyk er for mange nemlig særligt tilstede hvis de er triste eller ikke føler de er gode nok. De har fortalt mig, at ved at gøre noget der gør dem glade eller ting de er gode til kan gøre at de til sidst ikke føler sig tykke mere. Jeg ved jo ikke om du også har det sådan at du særligt tænker over om du er for tyk hvis du føler dig ked af det? Lige meget hvad så synes jeg ikke du fortjener at tænke sådan om dig selv, og tænker om det derfor kunne hjælpe dig at gøre noget godt for dig selv. Har du mon en hobby eller noget du kunne tænke dig at starte til?

Jeg synes også du skal stole på når andre fortæller dig at du er tynd. Ud fra hvad jeg ved om hvad man skal veje når man er i din alder så kan jeg kun give dem ret - du er helt perfekt og lige som du skal være!  Jeg håber du vil have det i baghovedet når du ser dig i spejlet om morgenen. Jeg synes også du skal prøve hvordan det er at have tøj på der ikke poser, så du ikke gemmer din krop væk. Kunne du ikke spørge din mor, din fars kæreste, eller en veninde om de havde lyst til at tage på en pigetur i byen? Her kunne I kigge på tøj, måske få en is eller noget andet hyggeligt. Det kunne være du på turen havde lyst til at fortælle om hvordan du har det, og I kunne hjælpes ad med at finde noget tøj til dig du havde det godt i. Hvad tænker du om det?

Nu ved jeg ikke hvor godt du kender din fars kærestes børn og hvor gamle de er? Jeg håber du vil finde modet til at tage en snak med din far og/eller med hans kæreste om dine tanker og følelser. De vil kunne bekræfte dig i at du er fantastisk, lige præcis som du er og måske også hjælpe dig til at komme lidt tættere på hendes børn, så du føler I kender hinanden lidt bedre inden I skal på ferie sammen. Jeg tænker denne tryghed, kan få dig til at slappe af og nyde ferien og skønne Thailand.

Jeg håber du fik svar på det du håbede på og at du vil prøve kun at tænke gode ting om dig selv? Det fortjener du. Måske du også ville have glæde af at læse hvad andre piger på din alder har af tanker om vægt og udseende samt vores svar: https://bornetelefonen.dk/brevkassen#filterToggle. Desuden er du altid velkommen til at ringe ind til BørneTelefonen på 116 111 og snakke med en erfaren rådgiver om hvad end du måtte have på hjertet. Jeg ønsker dig al det bedste med på vejen.

Kærlig hilsen,

BørneTelefonen

Få flere gode råd til krop og udseende

Kroppen vil ændre sig hele livet. Det er en del af at blive ældre. Rigtig mange begynder at sammenligne sig selv med andre, og nogle bliver kede af det over deres udseende.

Mange børn og unge fortæller, at de sociale medier påvirker dem. Og historier om slankekure, BMI og gode råd kan være svære at forholde sig til.

Her på siden kan du få gode råd til, hvordan du kan få det bedre med din krop og dit udseende. Du kan også prøve quizzen, og lære at kende forskel på, hvad der er facts, og hvad der er myter om krop og udseende.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat