Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

er jeg deprimeret

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14 år

Det er normalt, at man i din alder kan have nogle voldsomme udsving i humøret. Det er også normalt, at man i perioder bliver så træt af begge sine forældre, at man helst var helt fri for dem. Men det skal ikke være sådan, at man er ked af det hver dag, og føler sig ligegyldig. Når man har det sådan, er det vigtigt, at man deler det med nogen.

Måske har du ikke lyst til at tale med dine forældre lige nu. Det kan jeg sagtens forstå. Men forældrene er ofte dem, der har de bedste muligheder for at hjælpe i sådan en situation. Og de har pligt til at hjælpe. Det er vigtigt, at de ved, hvordan du har det. Og de kan sørge for, at du får den hjælp, som du har brug for. Nogle gange knyttes man tættere sammen, når man får en lang snak om de ting, der ikke rigtig fungerer. Så selvom du ikke kan holde dem ud lige nu, så tror jeg, at du skal tage den snak med dem; måske bare den ene af dem til at starte med?

Hvad depressions-testen angår, så kan du ikke regne med dem. For de passer næsten på alle mennesker, når de har en periode, der er svær. Depression er en diagnose, som enten en læge eller psykolog kan give dig. Uden at vide det med sikkerhed, så tror jeg ikke, at du har en depression. Du har nok snarere en svær periode, hvor du mangler energi og tro på dig selv. Sådan kan man sagtens have det, uden at det har nogen medicinsk eller sundhedsmæssig betydning. Men det skal stadig tages meget alvorligt. 

Jeg tænker, at du udover at tale med dine forældre, skal tale med en god veninde, så du får tanker og tristhed ud af kroppen. Ellers kan det godt have en tendens til at bygge sig stærkere indeni, især når det bliver bakket op af test fra nettet. De test må du endelig ikke lytte til.

Du skriver, at du har cuttet et par gange, men at ingen lagde mærke til noget. Det tolker jeg på den måde, at du rigtig gerne vil dele dine følelser og tanker med andre, men at det er lidt svært for dig at få det gjort. Er det rigtigt forstået? Måske kan du starte med at sige til en veninde, din mor eller en lærer, at du har noget, som du gerne vil tale med dem om. Så kan du sige, at du har det svært og at du føler dig trist, uden egentlig at kunne forklare hvorfor. Det vil være en fin måde at starte en snak på. Og så forestiller jeg mig, at de vil spørge ind til det.

Måske kan du også komme i tanke om, hvilke ting i hverdagen der gør dig glad og som du kan lide? Måske går du til noget, som du holder af? Det kan være noget bestemt musik, en god serie, at være sammen med en veninde eller løbe ture. Gør endelige mere af de ting, der gør dig tilpas. Eller tænk på nogle rare og gode ting, når de triste tanker fylder. 

Derudover kan du altid kontakte BørneTelefonen, hvis du har brug for at tale med en voksen, som lytter. Det kan du gøre ved at ringe, sms'e eller chatte. Rådgiveren kan også hjælpe dig lidt bedre med at finde ud af, hvad det er, der gør dig trist, og hvad du kan gøre for at få det bedre.

Kærlig hilsen
BørneTelefonen

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat