Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Er jeg bipolar/maniodepressiv?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære Pige  

Sikke en omsorg du viser for din mor, når du skriver, at du ikke vil være en byrde for hende - og at du derfor ikke har fortalt hende, hvordan du har det. Jeg er ikke i tvivl om, at du er en både kærlig og betænksom datter. Jeg tænker dog samtidig, der er grænser for, hvor meget en ung pige som dig skal 'kunne' bære rundt på alene. 

Jeg tror hverken, det er godt for dig eller din mor, at du tier. Hvis du derimod fortæller din mor, hvordan du har det, så får hun mulighed for at hjælpe dig - det bedste hun kan. Mon ikke hun vil ønske det? Hun har før vist, at hun er en omsorgsfuld mor, der kan finde hjælp til dig, når du har brug for det. Kan det mon hjælpe dig at tænke tilbage på? Hvis det er svært at sige højt, kan du måske sende hende en sms, hvor du skriver, at du har noget svært, du gerne vil tale om. Du kan også overveje, om du har lyst til at vise hende dit brev til os? Ville du have mod på det?

Jeg synes bestemt ikke, du skal ignorere symptomerne eller at prøve at ‘kurere’ dig selv. Jeg tænker i stedet, det vil være en god ide at tage en snak med din læge om alle disse tanker og bekymringer. Lægen ved en masse om humørsvingninger og psykiske sygdomme, og vil langt bedre kunne svare på dine spørgsmål. De mange test på nettet giver nemlig ikke altid det ‘rigtige’ svar. Ved at tale med din mor og din læge, giver du dem mulighed for at passe på dig og at finde den hjælp, der passer til dig. Mon ikke det vil være en lettelse for dig, at lade de voksne tage dette ansvar? Det håber jeg!

Du har kæmpet for at få det godt, og du har taget et modigt skridt ved at skrive til os. Det er ikke alle, der kan finde modet og styrken til at søge hjælp. Jeg tror derfor også, at du med hjælp fra en voksen kan få det godt. Har du flere spørgsmål eller har du brug for nogen, der lytter, er du altid velkommen til at kontakte os. Vi vil rigtig gerne være en støtte for dig!

Kærlige hilsen
BørneTelefonen

Få flere gode råd om Sygdom i familien

Har du en mor eller far, der er alvorligt syg? At leve med sygdom i familien, kan være rigtig hårdt og man kan få mange bekymringer for fremtiden. Det er rigtig vigtigt, at man ikke går alene med sin frygt, men at man får talt med nogen om den.

Sygdom i familien kan både være fysisk og psykisk. Lige meget hvad, kan det gøre hverdagen svær. Fx kan det være at din mor eller far, ikke kan de samme ting længere og måske sygdommen sætter tanker i gang hos dig som: Bliver min mor rask igen? Hvordan fortæller jeg mine venner om min fars sygdom? Hvem kan jeg tale med mine tanker om?

Her på siden kan du få gode råd, du kan læse andre børns breve og BørneTelefonens svar, få hjælp til at bygge et brev eller prøve følelses-guiden.

Guide

Svære følelser: hvad kan hjælpe?

Hør andre børns Historier

På ‘Når mor eller far bliver syg’ kan du høre om andre børns historier. Du kan også fortælle din egen historie eller høre mere om de følelser, man kan have, når en i familien er alvorligt syg.

Når mor eller far bliver syg, kan det være svært at være barn i en familie. Læs hvordan andre børn har klaret livet i en familie med sygdom.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat