Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Er jeg bare en dum teenager?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 16 år,

Først vil jeg sige til dig, at du bestemt ikke er en dum teenager. Når jeg læser dit brev, tænker jeg på dig som en fighter, og det skal du holde fast i, så det kan hjælpe dig.

Det er dine forældre, der skal passe på dig, til du bliver 18 år. Det er deres ansvar at skabe hjem, hvor du kan føle dig tryg og udvikle dig, uden trusler om at blive smidt ud eller ikke føle dig god nok. Det lyder ikke til at dine forældre er voksne lige nu og kan leve op til forældre opgaven.

Det kan være rigtig godt med et fritidsjob, men sådan som du har det lige nu, kan jeg godt forstå, at det kan være svært at finde overskud til at søge job. Måske er der andre muligheder end et job? Måske noget skole, hvor du også får løn? Kunne du tale med UU-vejlederen om det?

En ting er sikkert; det kan aldrig blive din skyld, at dine forældre er blevet skilt. Det virker lidt som om, at du bliver brugt som gidsel i dine forældres forhold. Det er bestemt ikke i orden. Jeg ved godt, at dine forældre sikkert har det møgsvært lige nu, men det må de få voksen hjælp til at løse. Og så må de få hjælp til tale sammen om tingene og ikke at bruge dig som gidsel og true dig med ting, der sker, hvis du ikke retter ind. Du har brug for dem, som dine forældre. 

Ingen mennesker kan holde til det, som du lever i lige nu. Det er vigtigt, at du får noget voksenhjælp til at få det bedre i din familie. Kender du en voksen, som du kan tale med? Det kan være en lærer på din gamle efterskole, en af dine lærer fra din skole, en venindes mor eller en hel anden, som kan hjælpe dig. Og med at få snakket med dine forældre og måske få lagt en plan for, hvordan du kan få det godt i familien og blive respekteret for den du er. Deres datter.

Hvem mon du har omkring dig, som du kan få nogle gode snakke med? Det kan også være rådgivningen i din kommune, børne- og famillierådgivningen.

Måske skulle du starte med at ringe eller skrive til BørneTelefonen 116111, hvor vi sidder klar til at lytte og snakke.

Kærlige hilsner fra BørneTelefonen  

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat