Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Ensomhed

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 16
Tak for dit brev. Du beskriver rigtig godt, hvordan du har det og de ting som går dig på i hverdagen. Dels er der dit forhold til din far. Du fortæller, at I ikke har så meget kontakt, og at det ikke går så godt mellem jer for tiden, fordi I blev sure på hinanden inden din dimension.

Jeg forstår godt, at du er træt af det og fornemmer, at du egentlig godt ville have et bedre forhold til din far. Er det mon rigtigt forstået..? Du fortæller, at han gerne ville tale med dig om jeres forhold efter at I var oppe at skændes, men at du ikke syntes der var nogen grund til det, fordi han havde smidt dig ud.
 
Det er selvfølgelig ikke rart at blive smidt ud og jeg forstår godt, at du kan få det sådan, at du så ikke har lyst til at tale med ham. Jeg tænker bare, at det nok er den eneste vej frem, hvis du gerne vil have et bedre forhold til ham. Når man bliver sur kan man komme til at sige ting, som man fortryder bag efter, og jeg har på fornemmelsen at det er det der er sket for jer begge to? Hvad tror du, der ville ske, hvis du rakte hånden ud og snakkede med din far om, hvordan du har det med det hele..? Eller kunne du mon skrive det til ham..? 
Når jeg læser om hvordan din mor og far ikke kan tale sammen, og at du føler, at du bliver nødt til at lyve om, hvor du er, fordi du er bange for, at du ikke må være sammen med din mor, når du er hos din far og omvendt, så tænker jeg, at det nok ikke har gjort det nemt for dig at finde ud af det efter deres skilsmisse...
 
Det er ikke så nemt, når forældrene ikke kan samarbejde efter en skilsmisse. Du kunne måske også overveje at fortælle dem begge, hvor svært det gør det for dig og måske også din bror, at de ikke kan tale sammen...? Måske kunne du vise dem det brev du har skrevet og mit svar..? Derudover så tænker jeg også, at du nu er så gammel, at du selv i vid udstrækning kan tage stilling til, hvor meget du vil se din far.

Du fortæller sidst i brevet, at du har gået til psykolog i 6-7 år efter skilsmissen, og jeg synes da, at det lyder godt at du har haft den mulighed. Jeg forstår også, at du kan føle det som en sejr, at du ikke længere gør det. Omvendt så tænker jeg, at hvis du føler, du har behov for det igen, så synes jeg endelig, at du skal gøre opmærksom på det over for dine forældre, eller din lærer. Psykologer er til for at hjælpe, og jeg synes at det er klogt at tage imod al den hjælp, man kan få.
Du fortæller også om, at du synes, det det er svært at skifte til HHX, fordi dine rutiner er blevet brudt. Jeg tænker, at det jo nok bliver bedre, når du har fået bygget nogle nye rutiner op. Måske kunne du tænke over, hvad det var for nogle rutiner som fungerede godt for dig i din gamle skole og forsøge at overføre nogle af dem til den nye..?
Jeg håber, at du kan bruge mit svar. Du er også meget velkommen til at ringe til BørneTelefonen på 116 111 hvis du har lyst til at tale mere direkte med en rådgiver.
Kærlig hilsen BørneBrevkassen

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat