Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Ensom og alene?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære Pige 

Det lyder vel nok skønt, at du kan få timer til at gå med en god bog! Det kan være meget forskelligt, hvilke aktiviterer der giver os glæde og energi. Jeg tænker dog langt fra, at du er den eneste 12-årig, der elsker bøger, og det kan måske være rart for dig at vide, at der er andre, der har det ligesom dig.

Selvom du er rigtig god til at hygge dig alene, så fornemmer jeg også, at du gerne vil være mere sammen med dem fra din klasse - eller er  det mere din mors projekt? Det  lyder til at det med at mødes med venner er et emne, som fylder så meget derhjemme, at det får dig og din mor til at skændes. Det er aldrig rart at skændes med nogen, man holder af, og man kan meget nemt komme til at sige ting, man fortryder. Har du mon fortalt din mor, hvordan du har det, når I skændes? Nogen gange kan forældre være så ivrige efter at hjælpe deres børn, at de helt glemmer at spørge, om  og hvordan de kan hjælpe. Kunne det mon også være dét, der sker med din mor? Hvis det er, så er det helt okay at hjælpe hende lidt på vej!  

Måske har du bare brug for nogle ideer til, hvad du kan lave sammen med en eller flere fra klassen? Kunne det f.eks. være en ide at få din mor til at hjælpe dig med at planlægge en hyggelig tur til biblioteket for jer med lidt guf? Det kunne også være, at hun kunne hjælpe med at arrangere en tur i biografen, eller at I kunne hygge jer hjemme med at bage og se film? Det synes, de fleste er hyggeligt. Kunne du have mod på at give det en chance? Hvis du inviterer én fra klassen med hjem, vil du måske opdage, at I kan have mere tilfælles, end du lige får øje på i skolen. 

Jeg kommer også til at tænke på, om du mon kan komme i tanke om nogen uden for klassen, som du også kunne have lyst til at lære bedre at kende? Gad vide om der er andre børn, dér hvor du bor, eller om dine forældre har venner med børn, som er søde at være sammen med? En anden måde at få nye gode venner på, kan være ved at starte til en fritidsaktivitet. Så er du i hvert fald sikker på, at I laver noget, I begge to har lyst til. Mon du kan komme i tanke om en aktivitet, du kunne tænke dig at gå til? Ellers er det en mulighed at kigge efter om biblioteket har aktiviteter for unge med bøger som interesse - nogen gange kaldes de fx for "Bogæder klubben" eller andre navne i den stil. 

Du kan se om det er ideer, du kan bruge og finde modet til at prøve nogle af dem af. Nogen gange glemmer forældre også, at man også er sammen med venner og veninder, når man skyper eller bruger andre online medier til at være i kontakt med vennerne...

Jeg ved, at der er andre børn med samme interesser som dig, og jeg tror på, at der er mange, der vil elske at dele dem med dig. 

Kærlig hilsen

BørneTelefonen 

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Måske har du en ven, som går igennem en svær periode?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat