Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Egen stil

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 12

Jeg kan godt forstå, at du gerne vil vælge dit tøj selv. Det er nemlig bare aller mest rart, når man har tøj på, som man føler sig godt tilpas i.

Jeg vil give dig ret i, at tøj og udseende ikke betyder alt. Det synes jeg er rigtig godt, at du også husker dig selv på. Det bør nemlig ikke være tøj og udseende, som skal betyde det hele. Du skriver, at du før er blevet drillet med dit tøj. Det synes jeg er rigtig ærgerligt, for det er jo ikke dit tøj, som skal afgøre, om de andre kan lide dig. Hvis du nogle gange stadig oplever at blive drillet, eller drillerierne starter igen, så synes jeg, at du skal fortælle din lærer om det. Jeg tænker, at din lærer vil sætte pris på, at du fortæller det, så han/hun ved, at der er nogen, som bliver drillet, og så din lærer kan gøre noget ved det.

Du spørger, om hvordan du skal få det sagt, og hvad du kan gøre. Først vil rigtig gerne fortælle dig, at jeg synes, at det er sejt af dig, at du allerede har forsøgt at snakke med din mor om det. Jeg kan sagtens forstå, at du synes, at det er frustrerende, at du ikke synes, at hun lytter. Når man kommer i din alder, så er det nemlig også helt naturligt, at man begynder at danne sig sin egen stil og mening om, hvad man godt kan lide.

Jeg tænker, at du måske kan prøve at snakke med din mor om det hele igen. Du kan spørge hende, om der er andre grunde til, at du ikke må købe dit eget tøj. Måske kan det også være fordi, det er dyrt, vovet eller noget tredje? Du kan eventuelt foreslå hende, at I går på kompromis. I kan for eksempel aftale, at du må bestemme noget af dit tøj. Det kan også være, at du må ønske dig penge i fødselsdagsgave, som du må købe tøj for. Du kan også foreslå, at I ager på loppemarked sammen og køber tøj. Der er nemlig mange unge piger på loppemarkeder, der sælger tøj, som næsten ikke er brugt  og er rigtig billigt. Måske kunne I to også lave en makeover dag, hvor din mor får lov til at bestemme det hele til dig, og du på samme måde får lov til at vælge tøj, sko, hår og make-up til din mor. Kunne det være noget, som kunne lade sig gøre for jer to?

Hvis du ikke har fortalt din mor, at du er blevet drillet, så tænker jeg, at det vil være en god ide at fortælle hende det. Måske aner hun slet ikke, hvad det betyder for dig ikke at få lov til at vælge dit eget tøj. Hvis det føles svært for dig, at tage en snak med din mor om alt det her, så kan du vise hende dette brev og mit svar. Det kan nogle gange gøre det lidt nemmere. Du kan også få hjælp af en anden voksen til at snakke med din mor. Måske kan din far hjælpe dig? Det kan også være, at du har en lærer, en pædagog fra fritidsklubben eller onkel og tante, som kan hjælpe dig.

Du har allerede været sej og forsøgt at snakke med din mor om det. Jeg håber, at du kan bruge nogle af mine råd, så du selv kan få lov til at vælge dit tøj, og udtrykke dig på en måde, som du har det dejligt tilpas med. Jeg er sikker på, at der er en voksen omkring dig, som gerne vil hjælpe dig med at få din mor til at lytte, hvis du synes, at det er svært selv at gøre det.

Kærlig hilsen BørneTelefonen
 

Få flere gode råd til krop og udseende

Kroppen vil ændre sig hele livet. Det er en del af at blive ældre. Rigtig mange begynder at sammenligne sig selv med andre, og nogle bliver kede af det over deres udseende.

Mange børn og unge fortæller, at de sociale medier påvirker dem. Og historier om slankekure, BMI og gode råd kan være svære at forholde sig til.

Her på siden kan du få gode råd til, hvordan du kan få det bedre med din krop og dit udseende. Du kan også prøve quizzen, og lære at kende forskel på, hvad der er facts, og hvad der er myter om krop og udseende.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat