Brev

Drømme om far ?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 12 år.

Jeg kan godt forstå, at det forvirrer dig, at du drømmer, at du kysser med din far og godt kan lide det. Det påvirker dig og du ønsker, at stoppe drømmene. Det er godt, at du har skrevet til BørneTelefonen. Jeg vil gerne dele mine tanker med dig. Måske de kan hjælpe dig til at få det bedre med dine drømme.

Drømme kan være meget forvirrende og mærkelige. Vi vil gerne have dem til at give mening, men det er sjældent, at vi forstår dem.  Du kan fx drømme både om “giraffer og racerbiler” og du vil opleve, at du stadig kan vågne op om morgenen og at din krop har reageret på det.

Faktisk er det et sundhedstegn, at din krop reagerer sådan. Du er på vej til at blive teenager. Mange unge drenge og mænd oplever at vågne op på den måde hver morgen. Det er blot et tegn på, at du er præcis som du skal være, og at din krop er i udvikling.

Jeg synes, det er flot, at du har kunne dele det med dine venner. Og det er dejligt, at du har så gode venner, hvor I kan tale om netop sådanne ting. Som du også kan høre på dem, så er det altså helt almindeligt at have sexuelle drømme, som fx også kan vedrøre nogle i familien. Det – som vi drømmer – er ikke det samme som, at det er noget vi ønsker skal ske i virkeligheden.

Hvis du vil vide mere om om drengekroppens udvikling, kan du læse mere her.

Måske var det også en idé, at du og dine venner ser på det sammen. Det vil kunne give jer mange gode snakke – både nu og fremover, som I bliver større. Det håber jeg, at I har mod på.

Kærlig hilsen

Børnetelefonen

 

 

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

sådan taler du med en voksen om det der er svært

Det kan være svært at vide, hvordan man skal starte snakken?

Måske du bekymrer dig om, at de bliver sure? Det kan være du er bange, eller føler du dig misforstået?

Vi har her samlet nogle gode råd til, hvordan du kan tale med en voksen.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat