Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Diskussion

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 13 år
Jeg kan godt forstå, at du blev både ked af det og irriteret, da din mors kæreste blandede sig ved at bære dig væk. Det er både en grænseoverskridende og en nedværdigende behandling af dig.
Jeg er ikke i tvivl om, at du føler dig krænket – og med rette – men om det direkte er ulovligt er straks sværere at svare på.  Jeg vil tro, at hvis det er noget, hvor du oplever, at det sker mod din vilje og det virker voldsomt for dig, så kan man godt kalde det for vold - eller at det virkede voldsom og krænkende for dig. Sker det igen, er det vigtigt, at du siger det til nogen, som kan hjælpe dig.
Du skriver ikke, hvordan du ellers har det med din mors kæreste, men jeg vil råde dig til at holde øje med, hvordan det kommer til at gå, og evt. skrive ned, hvis der sker noget tilsvarende.
Jeg tænker, at det er rigtig vigtigt, at du får snakket med din mor om det. Det er jo heller ikke sikkert, at hun syntes, det var i orden. Måske er det muligt, at I alle 3 snakker sammen, så den episode ikke bliver ved at ligge imellem jer. Jeg kender jo ikke din mors kæreste, men han kan jo have haft en dårlig dag, og måske vil han gerne sige undskyld til dig. Det kan også være, at din far kan være god at snakke med, så han kan støtte dig i at sige det til din mor og tale sammen om det.
Hvis du har brug for at snakke noget mere om det, vil jeg opfordre dig til at ringe til BørneTelefonen på 116 111 eller logge dig ind på UngeChatten.
Kærlig hilsen fra BørneTelefonen

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat