Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Det hele er så træls!

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13år

Hvor er det godt, at du skriver herind. Jeg kan godt forstå at det må være svært at være dig derhjemme lige nu. Det giver mening, at du føler dig helt lille og er træt af det hele nogle gange, når du har følelsen af forskelsbehandling og altid at få skylden.

Selvom det lyder som om, at du godt ved at det ikke er ok at bruge sin telefon i timerne, kan jeg godt forstå at du kan få lyst til det, for det må være en rigtig dejlig følelse indeni, at få hjerter og sende hjerter til en dreng man er vild med. Samtidig kan jeg også godt forstå, at du savner din søster, for det er ikke nemt at undvære dem man holder af. Måske har det også været nemmere for dig, at være derhjemme når hun var der.

Jeg har lyst til at fortælle dig, at alle børn har ret til et privatliv online. Det vil sige at ingen må tjekke dine beskeder, kigge på dine billeder mm undtagen dine forældre, men kun hvis de gør det for at beskytte dig. Det vil sige at de gør det ud af omsorg for dig og ikke for at overvåge dig eller være nysgerrige og de skal have en rigtig god grund.

Mon du har talt med din far om, hvordan du har det? Måske du kunne skrive et brev til ham, hvor du forklarer hvordan det er at være dig, i jeres familie lige nu. Du kunne for eksempel skrive til ham:  “Far jeg har brug for at fortælle dig, at jeg er træt af det hele lige nu. Jeg føler mig overvåget og det føles som om at der er meget forskelsbehandling. Jeg føler mig helt lille, fordi jeg føler at jeg altid får skylden. Og lige nu har jeg tit mest lyst til at være ved farmor, fordi at der kan jeg virkelig godt li’ at være og der føler jeg mig mere tryg”

Forældre har ansvaret for at passe godt på deres børn. Det betyder at de skal sørge for, at du har det godt derhjemme og er tryg. De bestemmer hvordan de vil opdrage dig, og hvad de synes er bedst for dig, så længe de passer godt på dig. Så selv om din far er enig med din bonus mor og hendes regler, er det stadig hans største opgave, at sørge for at du har det godt og er tryg derhjemme.

Det er rigtigt dejligt at din farmor forstår dig og måske hun kan hjælpe dig med at tale med far. Både om hvordan du har det, men også omkring muligheden for måske at kunne få flere dage, hvor du må være hos hende, så du har et frirum. Det er rigtigt vigtigt, at du har en som du føler dig tryg ved og som er der for dig.

Jeg ved at der ofte er en vej ud af problemerne, også selv om det ikke føles sådan lige nu. Du viser ved at skrive herind og ved at tale med din farmor, at du er god til at række ud og få støtte. Og det er den styrke du skal bruge til at tale med far, så du igen kan føle dig tryg hjemme.

Husk at du altid er velkommen til at skrive herind igen. Du kan også ringe til BørneTelefonen på 116111 og tale med en af vores søde rådgivere, hvis du har brug for lidt mere støtte.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

 

 

 

 

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat