Brev

Der hjemme

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære A

Det er ikke rart, når de voksne skælder ud og råber over de mindste ting. Den store knude du mærker i maven, tror jeg, er sådan en der kommer, når man er bange og ked af det. Vil det hjælpe, hvis du skrev et brev til dine forældre om, hvordan du har det?

Mon du kan snakke med en anden voksen om det. Er der en lærer eller pædagog i skolen, som du kan fortælle, at du føler en stor knude i maven. Fordi dine forældre råber og skælder ud derhjemme. Det kan også være en anden voksen, som kan hjælpe dig. Og får talt med dine forældre om, hvordan du har det. Kunne det være en bedsteforælder eller din bedste venindes mor. 

Du savner din veninde. Det kan jeg godt forstå, når I er bedste venner. Kunne du bruge telefonen til at snakke med hende, måske skype eller facetime. Måske kan du besøge hende. Måske kan du spørge om det.

Jeg håber mit svar hjælper dig til at få det godt derhjemme. Du må meget gerne ringe eller skrive til os på 116111. Så kan vi snakke mere om, hvordan du har det og hvordan vi også kan hjælpe dig.

Kærlige hilsner

BørneTelefonen

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

sådan taler du med en voksen om det der er svært

Det kan være svært at vide, hvordan man skal starte snakken?

Måske du bekymrer dig om, at de bliver sure? Det kan være du er bange, eller føler du dig misforstået?

Vi har her samlet nogle gode råd til, hvordan du kan tale med en voksen.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat