Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Der er ingen som vil lytte:(

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære du,
Tak for dit brev. Det lyder som om det er rigtig vanskeligt at være dig derhjemme, og jeg læser mig til, at du måske føler dig en smule udenfor. Hvis det er sådan, du har det, kan jeg godt forstå at du er ked af det.

Jeg er nysgerrig på, hvor længe du mon har følt det sådan, og om det er noget, I har talt om som familie? Når jeg læser dit brev, tænker jeg, at I måske går lidt skævt ad hinanden, og derfor glemmer at lytte? Ud fra det, du beskriver, virker det ikke som om dine forældre forstår dine frustrationer, og måske er du og din søster også blevet fastlåst i måden, I er sammen og taler til hinanden på?

Jeg tænker, at det er værd at blive nysgerrig på, hvor det store had til din søster kommer fra? Har hun mon gjort noget specielt, eller får hun for meget opmærksomhed, eller hvad er det, der gør, at det særligt er hende, det er vanskeligt at leve sammen med? Når jeg spørger på den måde, er det også fordi, jeg tænker, om du mon på en eller anden måde, kan være lidt misundelig på den rolle, hun har i familien? Hvis du har det sådan, ville det være forståeligt, og måske kunne det også forklare hvorfor det netop, er med hende eller om hende, de fleste skænderier opstår.

Når jeg læser dit brev, tænker jeg at det ikke kun er dig, der kan synes, at det kan være lidt svært at være derhjemme. Det er opslidende både for børn og forældre, når der ikke er ro i hjemmet. Det kunne måske være en ide at holde et familiemøde, hvor I allesammen fik talt stille og respektfuldt og de ting, der er svære. For alle har et ansvar og indflydelse på, hvordan man er sammen. Det vil sige, at hele familien skal forsøge at gøre en indsats, hvis man ønsker forandring. I skal finde ud af, hvordan dig og din søster kan være i samme hus og begge føle jer tilpas og velkomne. Det betyder, at alle, også din søster og dig, skal gøre nogle ting anderledes. Måske vil du opleve, at hvis du er høflig over for hende, giver hende positiv opmærksomhed eller andet, vil hun reagere på en god måde. Og med tiden vil du måske opleve, at hun virker mindre irriterende. Det kan også være, at I kan få jer en god snak om, hvornår I er gode sammen, og hvornår I skal lade hinanden være i fred. Måske tænker du, at I aldrig kan tale om jeres forhold på den måde. Men er det alligevel værd at give det en chance i det tilfælde, at det blev rarere at være derhjemme?

Jeg ved godt, at du skriver, at det ikke hjælper at tale med dine forældre. Men jeg vil nu alligevel opfordre dig til at gøre endnu et forsøg. Når jeg læser dit brev, får jeg en fornemmelse af, at du oplever, at dine forældre måske ikke rigtig forstår dig. Måske er det fordi, de ikke ved, at du har en oplevelse af dig selv som værende ”uheldet”, der bare lever i de andres skygger. Jeg tænker, at det ville være rigtig godt for dig at overveje, om dine forældre kunne læse dit brev og mit svar, for på den måde at forstå, hvordan du har det. I brevet beskriver du både vægttab, og at du er begyndt at slå dig selv. Det er meget alvorligt, og det er vigtigt, at dine forældre er opmærksomme på dette og hjælper dig på rette vej igen.

Her til sidst vil jeg bare nævne for dig, at det er virkelig flot, at du er åben omkring dine tanker og følelser. Foruden at tale med dine forældre, tænker jeg, at det kunne være rigtig godt for dig at snakke med en lærer, skolens sundhedsplejerske eller en anden voksen, du oplever, du kan stole på. Det er vigtigt ikke at bære alt alene.

Jeg ønsker dig alt godt

De bedste hilsner

Børnetelefonen

 

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat