Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Deprimende teenager

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære Pige på 17 år

Det er tydeligt at læse, der er rigtig mange ting, der fylder hos dig, og det kan jeg godt forstå, at de gør. Det må være hårdt for dig at føle, at din mor ignorerer dig, når du har brug for hende, og det må være hårdt for dig at bo alene, fordi hun har valgt at bo hos sin kæreste. Derfor synes jeg, at det er virkelig flot, at du alligevel har overskud til at skrive herind og bede om hjælp, og det, tænker jeg, viser, at du har stor styrke og ønsker ændre din situation.  

Jeg bliver bekymret for dig, når du fortæller om hvordan du har det og cutting virker til at være taget til. Jeg forstår, at du bruger cutting/selvskade som et forsøg eller en metode til at få det bedre - ikke at det er mål for dig at skære i dig selv. Derfor tænker jeg, at der skal andre metoder til at du får det bedre - og en af dem er, at du har brug for hjælp til at stoppe selvskaden og til at få det bedre med andre metoder. Hvad tænker du mon om det? Du har formået at stoppe før, så det kan lade sig gøre, og det er rigtig flot. Det kan bare være rigtig svært at stoppe alene. 

Er der mon nogen, der ved og har forstået, hvordan du går og har det? Nogle venner eller veninder eller nogle voksne, som kan støtte dig, også med at få hjælp? Det er rigtigt vigtigt, at man taler med nogen om sine tanker og følelser ellers har tingene det med at vokse sig alt for store, og det er alt for tungt selv at bære på.Det kan jeg også læse, at du har prøvet før - men måske er der nogle andre voksne, du skal have kontakt med? På HHX er der mulighed for at få en snak med en studievejleder, og måske er der også psykologer tilknyttet dit HHX - det ved jeg, der er på mange ungdomsuddanelser. Det er nogle muligheder, som jeg synes du skal tage fat i. I første omgang kan du ringe eller skrive en mail til studievejlederen eller psykologen. Du kan skrive om, at du har det svært og ja, hvis du har mod på det, kan du sende dit brev her? 

Det er rigtig godt, at du har sagt til din mor, at du har brug for hende, og det er ærgerligt, at hun ikke helt lytter til dig og det du har brug for. Ved hun mon, at du cutter, og at du faktisk har det rigtig svært? Måske har hun brug for at vide det for at forstå, at du virkelig har brug for hende. Jeg kan godt forstå, hvis du synes, det er svært at skulle fortælle hende det, men måske du kan vise hende dit fine brev og mit svar? I brevet, synes jeg, du får beskrevet rigtig flot, hvordan du har det.

Der er også mulighed for at få mere professionel hjælp. Landsforeningen mod spiseforstyrrelser og selvskade vil være et godt sted at få rådgivning fra fx psykologer, som kan hjælpe dig med at få det bedre og komme videre i livet på en god måde uden at cutte. Du kan læse mere her: http://www.selvskade.dk. De har også telefonrådgivning mandag-torsdag kl. 18-20 på 70101818 og chatrådgivning mandag-torsdag kl. 17-19. 

Jeg håber, du vil prøve de ting jeg har forslået. Som jeg ser det, har du brug for nogen, som forstår hvad det er der rør sig i dig og hvad du har brug for og drømmer om. De steder jeg har nævnt, tror jeg kan være gode steder at begynde og jeg tror på, at det kan blive meget bedre for dig - og begynd med det, du føler er bedst for dig lige nu.

De kærligste hilsner og kram fra BørneTelefonen

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat