Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Depression af at bo hos min far

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14,

Tak for dit brev. Jeg kan godt læse i dit brev, at det må svært for dig lige nu. Du beskriver dit dilemma rigtigt flot, og jeg forstår godt, at du har mest lyst til at være hos din mor og tæt på dine venner. Det lyder også til, at du er meget bevidst om, at trygheden din mor kan give dig betyder meget. Jeg har meget stor respekt for, at du er så god til at lytte og passe på dig selv. 

Dejligt at du kan snakke med din mor om, hvordan du har det hos din far for tiden. Jeg er meget enig med din mor i, at du skal fortælle din far, hvordan du har det. Hvis ikke han får at vide, hvad der er svært for dig, når du skal være hos ham, har han ikke en chance for at ændre på det.

 Måske kunne det være en hjælp, at skrive ned på et stykke papir, hvad det er, der er svært for dig i den uge, du er hos din far. Når du snakker med din far om de ting, du har skrevet, tænker jeg, at det også er vigtigt, at du fortæller ham, at du savner ham. Savner at lave ting med ham og se ham ligeså glad for dig som for hans nye kæreste, når I laver ting sammen. Fortæl ham, at det ikke er for at såre ham, men det er din måde at passe på dig selv.

Måske kan det være, at du i en periode skal bo hos din mor, og når du skal være sammen med din far, er det for at være sammen med ham f.eks. på cafe, i biografen, i centeret, eller noget helt andet, hvor I kan hygge nogle timer og lære hinanden at kende med de forandringer, der er sket.

Det er dejligt, at du er så glad for dine venner, og det er klart, at dit liv ifht. venner og alle de ting bliver mere besværligt, når du skal være hos din far.
Tager du mon nogle gange dine venner med ud til din far? Jeg tænker, det kunne også være en hjælp for dig, så der kom noget liv i huset. I kunne hygge med at lave mad, se film, eller noget helt andet. Måske kunne I sove sammen og følges i skole.

Jeg håber, du finder mod til at få talt med din far, og at i kan finde en løsning sammen, hvor du kan føle dig godt tilpas. Jeg kan læse din mor og far stadig er venner, så en ide kan også være at din mor hjælper dig med at få talt med din far?

De bedste hilsner BørneTelefonen

 

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat