Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Depression?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14 år,

Det må ikke være rart at have det så dårligt. Mon der sker noget i dit liv, der gør at du har overvejet at cutte, at løbe hjemmefra og har haft få selvmordstanker?

Lige meget hvad det er, så er det noget som du ikke skal gå med alene. Selvom du virker til at være en rigtig stærk person, som godt selv kan søge hjælp, så er det vigtigt at du får hjælp fra en voksen, så du kan få det bedre.

På nettet er der mange depressionstest man ikke kan stole på.Det er kun en læge og helst en psykiater, der ved specielt meget om depression, der kan vurderer om det er en depression. Jeg fornemmer, at du også tænker at det er bedst at snakke med en læge.

Du kan godt selv kontakte din læge og få en tid eller snakke med lægen i telefonen. Men fordi du er under 18 år skal din læge informere dine forældre om, at du har været hos lægen. Det betyder også, at din læge har/får mulighed for at snakke med dine forældre om, hvordan du har det og hvad der er bedst at gøre for dig. Det samme gælder for en psykolog, både skolepsykologer og andre psykologer.

Måske vil det være bedst, at du skrev eller fortalte dine forældre, at du har det skidt. Du kan gøre det i et brev, hvor du også kan nævne at du rigtig gerne vil snakke med en læge eller en psykolog om det. Det kan også være du har en anden voksen, som du kan snakke med først? Det kunne f.eks. være en lærer, en tante, en bedstemor eller en du kommer i tanke om..

Jeg håber at du vil bruge noget af det mod, du har, til at tage fat i en voksen eller dine forældre.

Jeg ønsker dig al det bedste med på vejen.

Kærlig hilsen,

BørneTelefonen

Få flere gode råd om Sygdom i familien

Har du en mor eller far, der er alvorligt syg? At leve med sygdom i familien, kan være rigtig hårdt og man kan få mange bekymringer for fremtiden. Det er rigtig vigtigt, at man ikke går alene med sin frygt, men at man får talt med nogen om den.

Sygdom i familien kan både være fysisk og psykisk. Lige meget hvad, kan det gøre hverdagen svær. Fx kan det være at din mor eller far, ikke kan de samme ting længere og måske sygdommen sætter tanker i gang hos dig som: Bliver min mor rask igen? Hvordan fortæller jeg mine venner om min fars sygdom? Hvem kan jeg tale med mine tanker om?

Her på siden kan du få gode råd, du kan læse andre børns breve og BørneTelefonens svar, få hjælp til at bygge et brev eller prøve følelses-guiden.

Guide

Svære følelser: hvad kan hjælpe?

Hør andre børns Historier

På ‘Når mor eller far bliver syg’ kan du høre om andre børns historier. Du kan også fortælle din egen historie eller høre mere om de følelser, man kan have, når en i familien er alvorligt syg.

Når mor eller far bliver syg, kan det være svært at være barn i en familie. Læs hvordan andre børn har klaret livet i en familie med sygdom.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat