Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Dårligt forhold til min far

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære Pige på 15,

Tak for dit brev, som beskriver rigtig flot, hvordan du har det, og faktisk også hvordan mange andre unge oplever det med deres far eller mor efter, de er blevet skilt.

Det er dejligt at læse, hvordan du holder af din far og værdsætter alle de ting I har haft sammen. Jeg tænker kun, at din far kan blive varm om hjertet, når han hører det.

Jeg forstår godt, at det er svært med dit forhold til din far med det, som du beskriver. Men jeg læser også dit brev, som at I begge to rigtigt gerne vil hinanden, men mangler at få sat ord på nogle ting overfor hinanden.

Jeg tænker, at det er rigtigt vigtigt, at du og din far får snakket sammen om, hvordan det er at være dig lige nu, og hvad du savner ved din far. Fortæl ham at du har brug for at de ting, du deler med ham bliver mellem jer to. Gør ham det tydeligt, at du har brug for hans tillid og tryghed.

Det er også i orden, at du fortæller ham, at det er mærkeligt at vide, han har en kæreste, uden han har fortalt dig det. Hvis I skal have tillid til hinanden, skal han være ærlig, så du kan føle dig tryg.

Selvom om ærlighed nogle gange kan være svært og hårdt, kan uvished være meget værre og skabe en vis distance, og måske er det det, som du oplever lige nu.

Som du sikkert godt ved, kan det ikke undgås at din far finder en ny kæreste. Men du kan godt fortælle ham, at du ikke ønsker at møde hende, før du er klar.

Måske skal du foreslå din far, om ikke I kan lave nogle faste aftaler, hvor I laver ting sammen, som I gjorde engang.

Det er en rigtig god ide at lave noget sammen, f.eks. gå en tur, lave mad sammen, gå på cafe, i svømmehal, holde øje med om der sker noget i jeres by, som kunne være sjovt eller noget helt andet.

I kunne have det som et fast punkt, at I lige fortalte hinanden, hvordan I har haft det, siden I sås sidst. Måske tænker du, at det lyder fjollet, men jeg tror det er vigtigt, at I får øvet jer i over for hinanden at få sat ord på det, som er svært, og det som er sjovt.

Det er bestemt ikke dit ansvar alene, men det er vigtigt, at din far ved, hvordan du har det, for at han kan ændre på sig og være med til, at I sammen får skabt et forhold, hvor du er tryg og kan dele ting med kun din far.

Jeg ved godt, at det kan være svært at få taget hul på sådan en samtale, men jeg håber, du holder fast i dit mod til at få ændret på dit forhold til din far. Du kan bruge dit brev og svaret til os at snakke ud fra. Det kan være rart som en støtte - eller give ham lov til at læse det?

Måske er det hele for meget for dig, og du har brug for at snakke med en voksen? Så kan du ringe til BørneTelefonen 116111

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat