Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Dårlig mad hos far

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige.

Tak for dit brev du sendt til BørneBrevkassen.

Det lyder til, at du som udgangspunkt er glad for den deleordning du er en del af, så jeg gætter på, at du overordnet er glad for at være hos din far. Du beskriver, at du ikke kan lide den mad han serverer, og at du har forsøgt at sige det til ham mange gange. Kunne det mon være en mulighed, at du foreslog ham, at I sammen kan tage ud at handle, så du viser ham hvad det er du godt kan lide? Det kunne være i kunne handle til en ret, som du kan lave, eller I sammen kan lave aftensmad sammen ind i mellem..?

Det kunne være I sammen også kunne købe servietter og eventuelt nogle stearinlys, der kan være med til at gøre måltidet til en hyggeligt stund. Hvis I får skabt en hyggelig stund, kunne det muligvis give anledning til at i får talt sammen om jeres dag, og eventuelt allerede der får talt lidt om hvad morgendagens måltid skal indeholde?

Du kunne måske prøve at spørge din far om, hvornår I skal gøre noget ved det faktum, at  du ikke bryder dig om det mad, han køber. Måske se om du kan lave en aftale om en dag, hvor I tager ud sammen?

Som inspiration kunne du eventuelt gå på internettet og finde nogle opskrifter i sammen kunne handle til. Jeg kan ikke vide det, men måske har du madlavning i skolen. Måske har du der lavet en ret, du særlig godt kan lide, og som du har lyst til at lave sammen med din far?

Måske bor din far tæt på et indkøbscenter hvor du selv kan handle til din madpakke (altså for din fars penge), eventuelt vælge det pålæg, du godt kan lide.

Jeg ved ikke hvordan forholdet er mellem din mor og far, men kunne det eventuelt være en mulighed at tale med din mor om det, så hun kan tage en snak med din far, og måske hjælpe med finde en løsning? Se om I kan få taget hul på snakken i fællesskab.

Du er altid velkommen til at ringe til BørneTelefonen på 116 111.

Med venlig hilsen BørneBrevkassen

 
 

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat