Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

dårlig forhold til min familie

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Hej pige på 13 år,

Det kan være rigtigt svært at tale med sine forældre. Det lyder til at I køre skævt på hinanden. Der sker rigtig mange ting omkring teenageårene. Man bliver mere selvstændig og synes måske ikke, at ens forældre skal bestemme ligeså meget som før. Man kan derfor have mange flere skænderier end, man før har haft. Det kan være små ting, der vokser sig store og nogen gange ender med, at man skændes og ikke få talt på gode måder.

Når man har de skænderier, er det rigtig vigtigt, at man kan sige undskyld og blive gode venner igen. Og finde ud af, hvordan man sammen løser de ting, der udløser skænderiet.
Ens forældre skal gøre en indsats for at blive gode venner igen. Dette gør din mor ikke helt, når hun går og ignorerer dig. 
Nogle gange kan voksne godt blive så sure, at de vælger at gå eller tie stille for ikke at komme til at sige eller gøre noget, de fortryder bagefter. Er det mon noget, du har på prøvet?
Det kan være, det er sådan, din mor har haft det. Men når hun så kommer tilbage, er det vigtigt, at hun og du taler sammen, om det der er sket på en stille og rolig måde. Nogen gange kan det godt tage lidt tid før end følelserne er i ro og der er tænkt over, hvad der er bedst at gøre. 

Jeg synes, du skal fortælle din mor, hvad det gør ved dig, når hun går og ikke taler til dig. Det er vigtigt, at hun ved hvor ked af det, det gør dig. Måske kan du sige det på et tidspunkt, hvor I har det godt. Måske er der brug for, at I laver nogle aftaler om, hvordan I kan få det bedre sammen derhjemme. Det kan være aftaler om, hvem der gør hvad der hjemme, aftaler om hyggelig ting I kan lave sammen og aftale om, at I snakker om tingene inden, de vokser til store problemer og skænderier.

Hvis der går koks i det, når du fortæller din mor tingene, så kan det være en idé at skrive det i et brev eller en besked. Jeg forestiller mig, at I alle gerne vil have det godt sammen.

Hvordan er dit forhold til din far? Ville du mon kunne tale med ham og fortælle om det? Han ville måske kunne tage en snak med din mor om det.
Det kan også være, du har en moster, en lærer eller en anden voksen, du ville være mere tryg ved at fortælle det til? 

Hvis ikke du føler, at du og din mor kan tale om det selv, synes jeg i hvert fald, det er en rigtig god idé at få en anden voksen til at hjælpe dig med at få talt med din mor om det.

Nogen gange skal der ikke så meget til før end man finder de gode ting sammen. Nogen gange kan man glemme, hvordan det lige skal lykkes, når skænderier og koger over. 

Jeg håber, at du og din mors forhold bliver bedre. Din mor har også mulighed for at ringe til vores ForældreTelefon på 3555557, hvis hun har brug en snak med en rådgiver.

Kærlig hilsen
BørneTelefonen

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat