Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

dårlig familie+modding+uheldig alt tid

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 17 år

Mange tak for dit brev, hvor du fortæller, hvordan din far er hård overfor dig - og også overfor din søster, som ikke længere bor hjemme. Det er godt, at du skriver til BørneBrevkassen, så du ikke længere skal gå og tumle med så mange svære følelser alene.

Du beskriver nogle rigtig svære vilkår der er til stede i jeres familie og jeg læser dit brev som om det ikke kun er dig der påvirkes men også din søster og din mor. Det kan jeg godt forstå, du ønsker skal forandres.

Når du ønsker det så stærkt for jer alle tre, så tænker jeg at det handler om din kærlighed til din mor og din søster. Jeg tror, at for at kunne skabe en positiv forskel for andre, så kræver det, at de selv ønsker at tingene skal være anderledes. Det kræver nok også at de selv hjælper med til at det sker. Ved du om din mor ønsker dette, selvom hun indtil nu ikke har været i stand til at ændre på jeres vilkår? (Jeg spørger om det, fordi jeg læser det som, at din søster ikke mere bor hjemme og er så gammel at hun klarer sig selv og din mor ikke rigtig taler med dig om de problemer i lever med hjemme hos jer.)

Jeg kan læse, at kommunen har været i kontakt med jer flere gange, men at det ikke var en hjælp for dig. Det kan jeg godt forstå, hvis du er vred og ærgerlig over. Det er bestemt heller ikke i orden, at de ikke opdagede, at du og din søster havde (har) haft brug for hjælp og støtte... Og faktisk så har komunnen pligt til at hjælpe!

Din søster, fornemmer jeg, er en god støtte for dig. det lyder til, hun er der for dig, selv om hun selv har det svært og du kan betro dig til hende, er det mon rigtigt forstået? Det håber jeg for dig, for jeg tror, det er vigtigt, at have en du kan betro dig til, så du ikke føler, at du er helt alene om det hele.  

Men måske så har din søster det måske også så svært, at du kan have god brug af en voksen mere, som kan hjælpe dig og støtte dig i det liv, du kommer til at skulle skabe for dig selv på sigt. Hvordan tænker du mon om det? 

Jeg kunne godt tænke mig at bede dig overveje noget, det håber jeg er okay?

Jeg tænker, at du skal overveje, om ikke der er en eller anden voksen i din nærhed som du har tillid til, og du kunne ønske hjalp dig. Det kan være en i din familie, eller en helt anden, bare det er en som er voksen, en som du har tillid til og en som du tænker, har overskud til at hjælpe dig videre. (Men måske har du allerede overvejet det..?) 

Jeg synes derfor, jeg vil oplyse dig om at Børns Vilkår har et tilbud om bisidder til børn og unge under 18, der har behov for støtte i en aktuel sag. En bisidder er en voksen, der er på din side og som kender loven, så hun kan sikre at dine rettigheder bliver overholdt. Hun kan følges med dig til møder med kommunen og støtte dig i at få den hjælp, du har ret til.

I dit tilfælde kunne det være en rigtig godt ide at få en bisidder, når du skal tale med de sociale myndigheder. Hvad enten det handler om din situation hjemme hos dine forældre og din skolesituation.

Du kan komme i kontakt med en bisidder ved at ringe til BørneTelefonen på tlf. 116 111 eller ved at ringe direkte til vores bisidderafdeling på tlf. 35 55 55 59.

Du fortæller også at du har brug for hjælp til at komme op i niveau i skolen, det er rigtig flot, at du selv har øje for at bede om hjælp til at løfte din faglige kunnen. Jeg tænker, at det ikke gør det nemmere for dig at koncentrere dig om dine skoleting, så længe du også har bekymringer om hvordan det skal gå derhjemme.

Som jeg forstår det, har du gået på en specialskole, men at der ikke er blevet fulgt op på hvilken støtte du havde brug for efterfølgende, er det rigtigt tolket? Har du mon nogen sinde talt med en UU-vejleder om, hvad du kan gøre for at få lært det, du stadig mangler at lære..?

Jeg håber at du har fået lidt ideer til, hvordan du kan få skabt en forandring for din fremtidige ungdom. Som sagt tror jeg, at en bisidder vil kunne hjælpe dig - og helst så hurtigt som muligt. Det er nemlig sådan at det bliver sværere at få hjælp, når man først er fyldt 18 år.

Hvis du føler at du har behov for at tale lidt mere om det før du beslutter dig, er du også altid meget velkommen til at ringe og tale med en af vores dygtige rådgivere på BørneTelefonen på tlf. 116 111, de sidder klar til at hjælpe dig yderligere.

Mange kærlige hilsner og tanker til dig fra BørneBrevkassen

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat