Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Cutning

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14 år

Sikke mange fine og gode ting, du og din veninde allerede har gjort for at hjælpe jeres veninde. Jeg kan godt læse, at det slet ikke er nemt at være dig og dine veninder. Der er nemlig komme nogle svære ting og følelser i mellem jer. 

Det er helt rigtigt og meget omsorgsfuldt af jer, at I har talt med jeres veninde om det og de bekymringer, I har for hende. Hun ved, at I tænker på hende og  meget gerne vil hjælpe hende med at få hjælp. Det er bare ikke altid så nemt at tage i mod hjælp, når man har det svært. Hun siger det også på sin måde, når hun beskriver det, som om hun er psykisk væltet, og ikke kan rejse sig igen. Lige nu ser hun cutningen, som noget der hjælper hende i alt det svære, hun har omkring sig. Og hun har jer to veninder, som er dem, der kan hjælpe med at få hjælp til hende. 

Du og din veninde kan se det udefra og kan se, at det ikke hjælper hende at skære i sig selv. Det I ser er helt rigtigt. I ser på hende med veninders omsorgsfulde øjne. I ser hun skal have hjælp til at stoppe selvskaden, og til at få det bedre hos sine forældre. Og det kan hun få. Men hun har ikke modet eller overskud til at gøre det.

Det er vigtigt at I lytter til det, I mærker og ser. Hun skal have hjælp. Måske bliver hun ked af det og sur. Måske fordi, hun er bange for, at det ikke hjælper. Derfor er det vigtigt, at der kommer nogle voksne til, som kan tage ansvaret for, at hun får hjælp. Uanset hvilken voksen man fortæller det til, så skal den voksne hjælpe - det har voksne pligt til.

Du nævner dine forældre og det tænker jeg er tegn på, at du ved at de kan hjælpe jer. Det kan også være en god lærer på skolen, I snakker med. Måske er det, det dine forældre kan gøre. Det er super vigtigt, at hun får hjælp til at få det bedre derhjemme. Både hos mor og far. 

Dine forældre kan også ringe til jeres kommune og fortælle om det. Dine forældre kan også ringe ind til vores ForældreTelefon på 35555557, hvis de er i tvivl om, hvad de kan gøre for at hjælpe. Det er gratis og der sidder rådgiver klar til at snakke med dem. 

Jeg håber, at I får taget et skridt mere og få hjælp til jeres veninde - også selvom det er svært. Men hun er væltet og har brug for støtte til at komme på benene igen.

Kig også på rådgivningen om selvskade: www.selvskade.dk 

Kærlige hilsner 

BørneTelefonen

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat