Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Cutning

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år

Når man har det svært, kan man godt få lyst til at ”flytte” tankerne. En måde at gøre det, kan være at skade sig selv. Det kan føles fristende, men jeg ved desværre fra mange andre, at det kun flytter tankerne et kort øjeblik. Bagefter vil tankerne komme tilbage - og i værste fald har man en ting mere at slås med, nemlig cutting. Derfor håber jeg, at du har mod på at prøve at hjælpe dig selv på en anden måde - for cutting er ikke løsningen.

Du nævner nogle forskellige ting, der fylder meget. Bl.a. i familien. Det er ofte svært, når et familiemedlem flytter, for så skal man til at lære at være familie på en ny måde. Hvis du har et tæt forhold til dine søstre kan du måske foreslå du kan komme på weekend hos dine søstre, hvor I kan sørge for at lave nogle hyggelige ting sammen? Eller I kan have en fast dag, hvor I spiser sammen. Måske kan I allerede lave en aftale nu, så I har noget at glæde jer til? 

Du skriver også, at dine forældre ofte skændes. Er det mon noget, du plejer at tale med dine søstre om? Hvis ja, så er det jo fortsat noget, du kan snakke med dem om. Du/I kan også overveje, om I skal tage en snak med dine forældre, for mon de ved, at det gør dig ked af det, når de skændes? Hvis ikke, så synes jeg, de skal have det at vide. Måske kan du tage en snak med dem (måske sammen med dine søstre)? Eller du kan overveje at skrive et brev til dem, hvor de får at vide, hvordan deres skænderier påvirker dig. Mon det er noget, du har lyst til at prøve?

Det er vigtigt når man har mange tanker og følelser der fylder, at man finder en måde at få talt med nogle voksne omkring det, så du kan få det bedre. Jeg vil foreslår du får en snak med dine søstre, eller måske en af dem og I sammen får talt med far og mor. Det kan også være du har en lærer du er tryg ved, og som du kan snakke med. Læreren kan hjælpe dig både i forhold til familien, men også så du kan trives bedre i skolen. Alle de følelser der er indeni, skal have plads og du har fortjent at blive lyttet til og få hjælp.

Husk også, at du altid kan ringe eller skrive til BørneTelefonen på 116111.

De varmeste hilsner
BørneTelefonen

Få flere gode råd om Selvskade og cutting

Cutter du selv? Eller har du en ven, som har selvskadende adfærd? Hvis man påfører sig selv fysisk smerte, er det et tegn på, at man har det dårligt indeni. Derfor er det vigtigt at få hjælp.

Hvis du har cuttet, kan det være du har fået ar og tænker: Går mine ar væk? Hvad skal jeg sige, når folk spørg indtil mine ar? Det kan også være du gerne vil stoppe med at skade dig selv, men ikke ved hvordan. Måske du tænker: Hvordan skal jeg fortælle til mine forældre at jeg cutter? Hvordan får jeg hjælp?

Her på siden kan du finde alternativer til selvskade. Du kan også lave en handleplan, der hjælper dig, når du har det svært, du kan læse om forskellig svære følelser og hvad der kan hjælpe eller du kan læse andre børns breve.

Selvskade Andre der hjælper

Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade

Rådgivning og andre tilbud vedrørende spiseforstyrrelse og selvskade
Læs mere

Psykiatrifonden

Rådgivning og støttetilbud om psykisk sygdom og diagnoser
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat