Brev

Alt er bare ikke særligt godt lige for tiden

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige 13 år

Det må ikke være særlig rart at føle at du mister alt, og at du ikke længere kan gøre de ting du er vant til. Jeg forstår godt at du savner at se og snakke med din nabo og din bedste veninde.

Men samtidig er du er bange for hvordan din mor vil reagere, hvis du er ærlig over for hende. Jeg tænker at det måske er fordi,  du ikke ønsker at gøre hende ked af det? Eller måske handler det det om noget helt andet?

Men uanset hvad årsagen er, så er det SÅ svært for dig, at du har haft tanker om selvmord. Jeg er derfor rigtig glad for at du skriver og beder os om hjælp til dit problem.

Jeg vil gerne prøve at komme med forslag til hvad du kan gøre.

Mange børn fortæller tit om at det er svært, når ens mor eller far får nye kærester efter en skilsmisse. Det kan være svært på forskellige måder, men de fleste oplever at være alene med sine tanker og følelser, netop fordi de ikke hvem hvem de kan snakke med om det. Flere børn skriver om, at det er svært at være ærlig overfor enten mor eller far, fordi de er usikker på deres reaktion. De er bange for at de bliver sure eller kede af det, hvis ikke man kan lide den nye kæreste, eller kærestens børn. Måske det er tanker og følelser du kan genkende?

Men det er faktisk meget naturligt at have det på den måde, altså at man ønsker at passe på sin mor, og ønske at hun skal være glad. Også selvom man måske godt ved, at det er de voksne, altså ens mor, der skal passe på én? Din mor skal også tage hensyn til dig. Du har ret til at være glad og have det godt.

Din mor kan måske have et stort ønske om, at du og kærestens datter skal have et godt forhold til hinanden. Hun håber at det kommer til at ske, hvis I er meget sammen. Men det lyder lidt som om, at det har modsatte virkning?

Mon du har nævnt for din mor at du faktisk savner din nabo og den bedste veninde? Sagt højt at det betyder rigtig meget for dig stadig at se dem? Du har andre veninder du gerne vil se, og det tænker jeg er helt naturligt. Jeg tænker at din mor også har flere personer i sit liv, som hun gerne vil ses med. Så måske hun faktisk vil forstå det, hvis du prøver at sige det til hende?  Hvis det er svært for dig hvordan du skal sige det, kan du måske skrive det i et brev først?

Jeg tænker i hvert fald at det er vigtigt at du får snakket med en voksen om hvor meget det fylder. For det er en alvorlig ting, at det giver dig tanker om selvmord.

Jeg tror på at det kan hjælpe dig, hvis du ikke skal være alene med de følelser. Nu skolen er startet op igen efter corona, kan du måske snakke med en af dine lærer om hvordan du har det?

Jeg håber i hvert fald at du snart igen kan være sammen med din bedste veninde.

Men jeg håber også at du slipper tanken om det med at selvmord er løsningen på dine problemer, og i stedet får hjælp til at få det bedre!

Husk at du også meget velkommen til at ringe eller skrive til os på 116111, hvis vi kunne være den voksne du synes du kan tale med.

Kærlig Hilsner

BørneTelefonen

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

sådan taler du med en voksen om det der er svært

Det kan være svært at vide, hvordan man skal starte snakken?

Måske du bekymrer dig om, at de bliver sure? Det kan være du er bange, eller føler du dig misforstået?

Vi har her samlet nogle gode råd til, hvordan du kan tale med en voksen.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat