Brev

Bonus mor

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 11 år

Hvor er du bare en omsorgsfuld pige. Du tænker og bekymrer dig om, hvordan din far har det. Tak fordi du deler din historie med os.

Når der sker noget meget alvorligt med dem, man holder af, er det normalt at der kommer en reaktion. Det er ligesom et chok. Man kan være meget ked af det, vred, nervøs eller noget helt andet. Man kan også reagere som din far, hvor man ikke siger eller spiser noget. Men det er også vigtigt, at din far passer på jer og har nogen at snakke med. Du kan skrive et brev til din far og spørge ham, om kan snakke med jer, om det der sker. På den måde kan I måske bedre forstå hinanden. Måske kan du vise ham det fine brev, du har skrevet til BørneTelefonen sammen med svaret.

Din far skal stadig passe på jer. Det er faktisk rigtig vigtigt. Hvis han ikke kan passe på jer for tiden, skal han have hjælp til det. Jeg bliver bekymret for jer børn, når I bliver lukket ude i flere timer. I skal have et sted at være. Måske vil det være en idé, at I børn er hos jeres mor indtil, at din far kan passe på jer igen. Eller måske er der andre i familien, som I kan være hos. Eller nogen, som bor tæt på. På den måde er der også nogen der ved, når I bliver lukket ude. 

Det lyder til, der sker mange ting hos din far for tiden. Mit råd til dig, er at fortælle hvad der sker til din mor og din skolelærer. Når der sker nogen alvorlige ting i hjemmet, er det en god idé at fortælle det til nogen. På den måde ved de, at det er en speciel situation for jer lige nu. Og I har brug for hjælp.

Det håber jeg, du vil gøre.

Du er altid velkommen til at ringe og snakke med os på 116111.

Kærlige tanker fra BørneTelefonen 

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

sådan taler du med en voksen om det der er svært

Det kan være svært at vide, hvordan man skal starte snakken?

Måske du bekymrer dig om, at de bliver sure? Det kan være du er bange, eller føler du dig misforstået?

Vi har her samlet nogle gode råd til, hvordan du kan tale med en voksen.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat