Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Børneorm

Hej er en pige på 13 med børneorm.

Jeg syntes at det er super klamt.

Jeg fandt ud af det for en måned siden og har ikke sagt det, da jeg syntes det er pingligt!

Ved heller ikke hvordan jeg skal sige det til min mor, det skal være ansigt til ansigt. Jeg ved bare ikke hvordan hun ville reagere, har 3 søskende og jeg ved de syntes det er ulækkert.

Jeg er også bange for at hvis jeg fortæller hende det at hun skriver til skolen.

Hjælp, Hjælp,Hjælp

Hvad skal jeg gøre?

Pige, 13 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år

Super godt, at du har taget mod til dig og har delt din sygdom med mig!

Har du mon været til lægen, hvor du har fået at vide, at du har børneorm? Hvis ikke, så vil jeg anbefale dig at søge læge hurtigst muligt. Der er nemlig høj smittefare ved børneorm.

Det er meget normalt at have børneorm, og det er noget mange børn oplever i deres opvækst. Netop fordi det let smitter, så kan man få det steder, hvor mange børn er samlet. Fx i skolen eller klubben.

Jeg forstår godt, at du synes det er træls, at skulle tale med din mor om det, men det er en nødvendigt, for ellers risikerer hun og dine søskende også at blive smittet. Det er meget almindeligt at familiemedlemmer smitter hinanden.

Måske ville det være en ting, der er nemmere at skrive end at fortælle til hende ligeud. På BørneTelefonens hjemmeside findes en guide til, hvordan man kan skrive et brev til en. Her er et link til guiden: Skriv det.

Du kunne skrive noget i stil med det, som du har skrevet til mig. Altså at du har haft svært ved at fortælle det, men at du nu kan se, at det er bedst at du gør det. Jeg håber også, at din mor forstår!

Børneorm er ikke farligt, men som du måske har bemærket, kan det klø meget. Men ikke alle synes det klør, så man kan stadig være smittet uden kløe. Den medicin man bruger til at behandle børneorm, er nem at få fat i, så det er ikke så svært at slippe af med ormene. Det kræver dog, at I derhjemme får vasket alt sengetøj og undertøj, og at I alle gennemgår ormekuren. Men alt det kan en læge også fortælle jer! Derfor er det noget, du må inddrage din familie i.

Derudover synes jeg, at det ville være en rigtig god idé, hvis I fortalte det på skolen, for det er en stor risiko for, at andre også er smittet. Hvis andre i din klasse er smittet, vil I måske bare blive ved med at smitte hinanden frem og tilbage. Derfor er det vigtigt, at kuren bliver taget af alle, der er smittet.

Kunne du mon sige det til din lærer, og så bede ham/hende om ikke at nævne dit navn? Hvis du fortæller, at du ikke vil have dit navn nævnt, fordi du synes det er pinligt, så tænker jeg, at din lærer vil lytte til det. Hvad tænker du mon om det?

Jeg håber, at du kan bruge mit svar! Og at du får en kur hurtigst muligt. Du er sej – husk det! Det er ikke din skyld, at du har fået børneorm.

Kærlig hilsen
BørneTelefonen

 

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat