Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Bliver smidt ud hjemme fra som 15 årig

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 15 år

Sikke da et ubehageligt ultimatum, dine forældre stiller dig. Det er helt urimeligt. Du har ret til at se din kæreste, og det er dine forældres ansvar, at du har et sted at bo.

Du er bestemt ikke den eneste, der er kommet i klemme på den måde. Derfor vil jeg anbefale dig at tage kontakt til en organisation, som hedder Etnisk Ung. De har en rådgivning, der passer nøjagtig til din problematik.

Selvom det kan virke mærkeligt, så er dine forældre muligvis overbeviste om, at de gør det rigtige; det som er bedst for dig. Jeg kan godt forstå, hvis du synes, at det er svært at tale med dem eller i det hele taget at se tingene fra deres side. Det er ikke okay, hvis de smider dig ud uanset, hvad deres grund måtte være.

Uanset, hvad der sker, så kommer du ikke til at stå uden tag over hovedet, hvis dine forældre smider dig ud.
Kommunen og staten er forpligtet til at sikre, at alle børn og unge under 18 år har tag over hovedet, tøj på kroppen og mad at spise. Du kommer derfor ikke til at bo på gaden.

Hvis du får brug for hjælp fra din kommune, så har du mulighed for at få en Bisidder fra BørneTelefonen med. En bisidder kan hjælpe dig med at få sagt det, som du gerne vil sige.

Hvis du hellere vil tale med en voksen i din nærhed, kan du eventuelt tale med en lærer eller studievejlederen på gymnasiet. De har også pligt til at hjælpe dig, hvis de får at vide, at du bliver smidt ud hjemmefra som 15-årig.

Jeg håber meget, at din situation løser sig på en god måde.

Kærlig hilsen
BørneTelefonen

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat