Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

bliver slået af min far

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 12 år.

Når jeg læser dit brev, tænker jeg, at du er en pige med masser af kraft. Selv om du er blevet udsat for vold af din far i mange år, klarer du skolen flot, du beskytter din mor og dine søskende og du lader dig ikke gå på af din fars trusler om, ar du ikke bliver til noget. Jeg er sikker på, at du bliver til noget, for du har masser af overskud - du er stærk. Det overskud gør, at du ikke vil finde dig i din fars vold mere, og derfor skriver du til BørneTelefonen. Det er flot, du kan være stolt af dig selv! Det er bare ikke ok, at du skal kæmpe så meget mod din fars vold!

Du ved sikkert, at i Danmark er det forbudt at slå, true eller nedgøre sine børn. Det står i loven, og det er en alvorlig forbrydelse i Danmark. Du har fuldstændig ret i, at der skal nogle voksne på banen, for at du kan komme videre. Derfor var det helt rigtigt, da du fortalte din lærer om din fars vold. Desværre blev resultatet, at du blev slået endnu mere, fordi din lærer henvendte sig til din far. 

Det er slet ikke i orden, at det endte på den måde. Skolen har pligt til at gå videre til  kommunen, når de får at vide, at et barn bliver slået derhjemme. Og så skal kommunen undersøge, hvad der foregår og finde ud af, hvordan børnene kan få det bedre. For alle børn i Danmark har ret til at trives i deres familie.

Så det er altså din kommune, der skal have at vide, at du bliver udsat for vold.

Det synes jeg, at en bisidder fra BørneTelefonen skal hjælpe dig med. En bisidder er en socialrådgiver, der kender loven og dine rettigheder. Hun kan støtte og hjælpe dig, når der skal være møder f.eks. med kommune. En bisidder er der for dig og sikre, at dine rettigheder overholdes og du bliver hørt. Der skal gøres noget for dig og også gerne dine søskende. Jeg kan godt forstå, hvis du tænker, at det bare bliver værre derhjemme, for det gjorde det jo sidst, da du fortalte din lærer om volden. Men hvis din bisidder og kommunen vurderer, at der er risiko for, at du vil blive udsat for mere vold, kan de sørge for at beskytte dig, så det ikke sker igen. Derfor er det vigtigt at du fortæller, hvad der skete sidst, hvor du fortalte læreren det. Det må ikke ske igen! 

Jeg håber virkelig, at du går videre og at du har mod til at få en bisidder, der kan hjælpe dig. Hvis du beslutter dig for det, kan du ringe eller til BørneTelefonen på 116111 og sige, at du gerne vil have en bisidder. Du kan også fortælle rådgiveren dit idnr på dit brev, så kan de se alt det, du har skrevet.

Jeg håber på, at du ringer eller skriver til os.

Mange gode tanker og kærlige hilsner fra BørneTelefonen

 

 

 

Få flere gode råd, hvis du oplever Vold i familien

Vold er altid ulovligt, så hvis du oplever vold i familien, er det rigtig vigtigt, at du får hjælp. Hvis din mor eller far slår eller taler nedladende til dig, så er det aldrig din skyld! Det er altid de voksnes ansvar, at du føler dig tryg.

Vold kan ske på forskellige måder. Nogle oplever, at deres forældre er voldelige overfor hinanden. Det kan også være, at volden går ud over dig eller dine søskende.

Vold i hjemmet kan både være fysisk og psykisk. Fysisk vold er, hvis man fx bliver sparket, slået, rusket eller nevet. Psykisk vold er, hvis man fx bliver ignoreret, ydmyget, truet eller talt nedladende til.

Her på siden kan du få nogle råd til, hvordan du kan få hjælp, hvis du oplever vold derhjemme. Du kan se en video om vold i familien, læse om rettigheder, få hjælp til at skrive et brev eller læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Vold Andre der hjælper

din kommune – din Indgang

Rådgivning og andre hjælptilbud for børn og unge.
Læs mere

Bryd Tavsheden

Til dig, der er udsat for vold i familien eller i et kæresteforhold (13-24 år)
Læs mere

Ud af voldens skygge

Rådgivning og behandlingstilbud til voldsramte kvinder og børn (over 18 år)
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat