Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

bliver jeg ikke værdsat?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 15 år

Det lyder som om, at du er en rigtig sød og pligtopfyldende pige og datter. Som du selv siger, er det selvfølgelig rart, at ens forældre værdsætter det. Det er heller ikke okay, hvis du står for alt for meget derhjemme. Det er rigtig fint, at alle hjælper til derhjemme. Men hvis børnenes ansvar bliver alt for stort, er det ikke okay.

Jeg synes, at du skal tage en snak med dine forældre om det. Fortælle dem hvordan du oplever det, og hvad det får dig til at føle.

Det er jo dine forældre, der bestemmer, så længe at du er under 18 år. Men skal de også støtte dig i dit sociale liv og i din udvikling mod at blive mere selvstændig. Du er 15 år og derfor er det helt naturligt, at du bliver mere selvstændig. Dine forældre skal helst give dig lov til, at vise dem at de kan stole på dig. Det kan være, at I sammen kan finde en løsning, som I alle tre kan blive tilfredse med?

Jeg synes, at du skal fortælle dem om alle de gode ting, du gør (som du skriver her i brevet). Fortæl dem at du er en fornuftig pige, som de kan stole på, men at du har brug for, at I prøver at lave nogle nye aftaler. Jeg tror, at jo mere de føler, at de kan stole på dig, jo mere vil du få lov til.

Du kan jo også fortælle, at du synes, at dine venner får lov til meget mere. Og at det er du ked af, fordi du føler, at du går glip af meget socialt. Er der mon nogle af dine venners forældre, som kan hjælpe med at tage en snak med dine forældre? Det kan også være en god lærer.

Måske er dine forældre bekymret for om der sker dig noget, når du er ude. Du kan jo lave en aftale med dine forældre om, at følges med en veninde hjem når I er til fest? Eller om at dine forældre kommer og henter dig. De behøver jo ikke stå lige ude foran, men I kunne aftale de stod et sted i nærheden.

Det lyder som om, at du også har brug for at blive hørt derhjemme. Og det har du ret til. Det er vigtigt, at dine forældre lytter til dig. Jeg håber, at du får en god snak med dine forældre.

Mange hilsner fra

BørneTelefonen
 

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat