Brev

Bisexual

Hej

jeg er en dreng på 11 år og jeg er bisexual

jeg er mega bange for at fortælle mine forældre det.

Hvad skal jeg gøre??

Dreng, 11 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære 11 årige dreng. 

Jeg kan godt forstå, at du er bekymret over hvordan du skal fortælle dine forældre at du er bisexuel. Og samtidig er det også en rigtig god idé at dele det med dem, da det kan være rigtig hårdt at gå og føle at man skal skjule vigtige ting for sine forældre.

Jeg kan godt forestille mig, at det er noget der kan være svært at få sagt til sine forældre, men måske dine forældre faktisk allerede har lagt mærke til noget og i så fald er det måske nemmere at få sagt. Det kan også være de ikke har tænkt over det og bliver overraskede. Uanset hvad tror jeg, at dine forældre blive glade for, at du deler dine tanker med dem og det vil være en stor hjælp og støtte for dig fremover. 

Det kan også være svært at kende sin seksualitet allerede når man er 11 år, men jeg syntes at du skal fortælle dine forældre, at det altså er sådan du har det lige nu og at du ønsker deres støtte og accept af dette. 

Jeg syntes, at du en dag I har god tid, fx en weekenddag, skal sige til dine forældre at du har noget vigtigt du gerne vil fortælle dem, og om I kan sætte jer ned og tale sammen alle sammen på et tidspunkt i løbet af dagen. Det kan også være, at du vil tale med en af dem i første omgang. Så har I god tid til at tale om det og dine forældre ved at det er vigtigt for dig at tale om, og noget de skal tage alvorligt. Når du så har fortalt dem at du er bisexuel, og du måske er usikker på hvad dine forældre tænker om det, så spørg dem direkte hvad de tænker om det, sådan at du ikke er i tvivl om det, når I er færdige med at tale.

Hvis det er alt for svært at sige det, så kan du jo også give dem dette brev, så de kan læse det eller måske kan du skrive det i en besked til dem, og at du har brug for at I snakker sammen om det. 

Du har allerede taget et stort og flot skridt, ved at skrive herind. Du skal vide, at der også findes en rådgivning, der hedder LGBT - de har en ungdomsrådgivning, som du kan læse mere om her: http://lgbt.dk/radgivning/ungdomstelefonen/. Her sidder andre unge og voksne, der også har skulle fortælle deres forældre, og de ved rigtig meget om, hvordan det er. Dem kan du altid tale med, hvis du har brug for nogen der lytter og som bl.a. ved noget om, hvordan det er at være bisexuel.  

 Kærlig hilsen

BørneTelefonen.

 

Få endnu flere gode råd om Sex og seksualitet

Når man er ung, kan man have mange tanker og spørgsmål om sex og seksualitet. Måske du ikke har haft sex, men er nysgerrig på, hvad det er og tænker måske: Hvordan er den første gang? Hvordan har man et samleje? Hvordan onanerer man? Hvad er orgasme?

Det kan også være, du slet ikke er klar til at have sex eller tænker over, hvordan man egentlig ved, om man er klar til det…

Hvis du har haft sex, kan du være, du har spørgsmål som: Hvordan taler man om sex med sin kæreste? Hvilken prævention skal jeg bruge? Hvordan ved jeg, om jeg har fået en sexsygdom? Hvorfor er jeg øm efter sex?

Det kan også være, du oplever at have tanker og oplevelser omkring din seksualitet. Er jeg til piger eller drenge? Eller er jeg måske biseksuel – og til begge køn?

Her kan du se forskellige film om sex, seksualitet og krop – blandt andet en film om hvordan man fortæller andre om sin seksualitet. Du kan også prøve en quiz om sex og seksualitet eller læse andre børns breve med svar fra andre børn og fra BørneTelefonen.

Quiz
Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat