Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Bedre lide lillesøster

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 11 år.

Hvor er det godt, at du synes, din mors kærestes pige er rigtig sød. Jeg kan godt forstå, at du er ked af, at hun er mere sammen med din lillesøster, for det kan være rigtig svært at være den stille type i en familie, når der er søskende, der er gode til at råbe op.

Selv om hun ikke er så meget sammen med dig, behøver det ikke betyde, at hun bedre kan lide din lillesøster. Du skriver selv, at du er den stille type, og det er din lillesøster ikke. Så måske er forklaringen mere, at din lillesøster er god til at få opmærksomheden fra andre.Prøv at huske dig selv på, at det nok ikke betyder, at hun bedre kan lide din lillesøster, men mere at din lillesøster er god til at få fat i hende.

Vi er jo alle forskellige, og jeg tænker lidt på, at du skal bruge det du er god til, og det du kunne tænke dig at lave sammen med din mors kærestes pige?

Hvis du ved, hvad du gerne vil lave sammen med hende, synes jeg, at du skal spørge hende, om hun kunne tænke sig, at I laver det sammen. Måske tænker du, at det er svært, når du er den stille type, men måske kunne det også være en god øvelse for dig til at få det, du gerne vil have?

Hvis du har brug for lidt voksenstøtte, synes jeg, du skal snakke med din mor om det. Måske har hun lagt mærke til, at du føler dig lidt skubbet til side. Jeg tænker, at din mor kan hjælpe dig med, at der også bliver tid og plads til dig sammen med hendes kærestes pige. Og jeg er helt sikker på, at hun er meget glad for, at begge hendes børn godt kan lide pigen. Det betyder nemlig rigtig meget, hvis I skal være en ny familie.

Held og lykke med det ønsker BørneTelefonen

 

Skal din mor og far skilles? Få gode råde her

Hvis ens forældre skal skilles, kan man opleve at have mange forskellige følelser. Måske man bliver bange og nervøs, det kan også være man bliver rigtig ked af det eller vred og nogen oplever også lettelse, hvis ens forældre har skændes meget. Man kan også sagtens opleve at have alle følelserne. Måske hverdagen pludselig ser anderledes ud og derfor tager det tid at vænne sig til, at mor og far bor hver for sig

Det er vigtigt at sige, at det aldrig er børnenes skyld, når forældre vælger at blive skilt.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved at se film om blandt andet, hvad man kan gøre, hvis man har det svært med sin papmor. Du kan også få viden om dine rettigheder eller læse andre børns breve.

Du har en Initiativret

Det betyder, at når du er fyldt 10 år, kan du bede Familieretshuset om at holde et møde med dine forældre, hvis du ikke har det godt med det, der er blevet bestemt i forbindelse med dine forældres skilsmisse. Det kan f.eks. være om, hvor du skal bo, hvor tit du skal se den forælder, som du ikke bor hos eller noget helt andet, som du måske er ked af.

Du kan ringe til Børnenes skilsmissetelefon på telefonnummer 20 60 05 50 eller du kan udfylde blanketten og sende den direkte til Familieretshuset. Print brevet her.

Du kan også få en bisidder fra BørneTelefonen til at hjælpe dig.

Hvis dine forældre er skilt, og du ikke er tilfreds med, hvordan du skal bo, kan du bruge din initiativret

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Spil

Sjitshow

Det er tid til et familiebillede! Men hvem skal have en hundelort på hovedet, og hvem skal have et smækkys? Hvem skal ligne en zombie, og hvem skal være superhelt? Du bestemmer – for det er DIN gakkede familie!

Spil om skilsmisse og om skøre familier

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat