Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Bange for min vægt

Hej

Jeg er en pige, der har problemer med min krop. Altså med at jeg gerne vil tabe mig osv

Jeg er tit til lægen, da jeg har astma og nogle andre private ting

Men problemet er at jeg også tit skal vejes når jeg er ved lægen, min mor er altid med mig til lægen. Og jeg er så bange for at blive vejet, for jeg ved hun vil blive sur hvis jeg tager mere på. F.eks inden jeg skal til læge, kunne jeg sagtnes finde på at ikke spise noget i uger for at tabe mig til den ene vejning.

Synes bare det træls og have den frygt for at blive vejet overfor sin mor

Pige, 15 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære 15 årige pige.

Du har helt ret, det er da helt vildt træls at have frygt for at blive vejet overfor sin mor, så det kan jeg da godt forstå at du er ked af.

Har du mon sagt til i din mor, hvordan du har det med det og at du bliver ked af det, når hun bliver sur på dig? Jeg tror ikke, din mor er ude på at gøre dig ked af det, men at hun er bekymret for dig. Hvis du fortæller din mor, at du bliver så ked af, når hun bliver sur på dig, at du nu er bange for at skulle til lægen, så tror jeg at din mor vil tænke over hvordan hun siger det til dig en anden gang.

Jeg tænker også at I måske kunne prøve at tale med lægen om vægten. Hvis du rent faktisk vejer for meget, så har din mor jo ret i sin bekymring og I kan sammen med lægen ligge en konkret plan for, hvordan du skal tabe dig. Hvad der er bedst at gør og hvordan din mor kan støtte dig, og ikke bare blive sur. Det hjælper ikke rigtigt, at nogen bliver sure, men at man hjælper så godt man kan. Hvis vægten er et stort problem, findes der også i mange kommuner steder for børn og unge, hvor man kan få hjælp til at tabe sig. Måske er det muligt i jeres kommune?

Måske lægen vil sige, at du er fin som du er, også vil din mor jo stoppe med at blive sur på dig. Men uanset, så er det ikke rart, at din mor bliver sur. Det tænker jeg er vigtigt, at din mor ved.

Hvis det er alt for svært at få sagt til din mor, så kan du jo prøve at vise hende dette brev eller skrive det i en besked til hende, så hun ved, hvordan du har det. Det kan også være, at du har en god voksen, som kunne hjælpe dig med at sige det til din mor, hvis det ikke lykkes dig at sige eller skrive det til hende?

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat