Brev

Bange for min fader +Selvmords tanker

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år

Hvor er det godt, at du holder modet oppe og kontakter BørneTelefonen igen. Jeg vil rigtigt gerne forsøge at give dig mine allerbedste råd til, hvad du kan gøre.

Jeg kan sagtens forstå, at du er bange for din far. Det kan ikke være særligt rart, at han har slået jeres hund, at han drikker sig fuld eller råber og skriger ad dig over simple ting.

Det lyder hellere ikke spor sjovt, at han hele tiden skændes med din mor og skipper dine fødselsdage og andre familieting. Det er helt forståeligt, at det føles som om, at dit liv falder fra hinanden.

Jeg synes, at det er virkelig flot, at du har forsøgt at bede dine forældre om hjælp til at tage dig til en psykolog. Og at du har prøvet at fortælle din mor 3 gange, at du skærer i dig selv. Det er ret imponerende, at du har turde det.

Men det er på ingen måde okay, at dine forældre bare råbte ad dig og ikke har hjulpet dig. Du har nemlig ret til at få hjælp. Det er dine forældres ansvar at sørge for, at du får hjælp, så du kan få det godt derhjemme.

Det lyder som om, at dine forældre har lidt svært ved at hjælpe dig og passe godt på dig for tiden. Derfor tror jeg, at det er vigtigt, at du får hjælp fra nogle andre voksne.

Har du mon prøvet at tale med nogle andre voksne om din far, om at du skærer i dig selv, om at du har selvmordstanker, og om at du er ved at miste 3 af dine bedste venner?

En anden voksen kunne f.eks. være en sød lærer eller pædagog i skolen. Eller det kunne være din egen læge. Eller måske en voksen fra din familie, som du er tryg ved. Hvem føler du dig med tryg ved at tale med? De voksne skal hjælpe dig.

Måske ville det også være en god idé for dig at ringe til din kommune. Du har ret til at få hjælp fra din egen kommune, når du ikke har det godt derhjemme.

Hvem din kommune er, kommer an på, hvor du bor. Giver det mon mening for dig?

Du kan ringe til din kommune og få gratis og anonym rådgivning. Hvis du skal til møde i din kommune, så kan du også få en bisidder fra BørneTelefonen. Det er helt gratis.

En bisidder er en sød voksen, som kan gå med dig. Det kan du læse mere om her: https://bornetelefonen.dk/bisidder-boernetelefonen/. Ellers kan du ringe til BørneTelefonen på 116 111 og høre mere om det – eller bede om en bisidder.

Måske ville det også være rart for dig at tale med nogle voksne om, at du skærer i dig selv? Hvis du har lyst til det, så kan LMS hjælpe dig. De er super søde og dygtige og ved meget om at skære i sig selv. Det kan du få hjælp til lige her: https://hjaelp.lmsos.dk. Det er gratis og anonymt.

Det kan være, at din mor har brug for at få hjælp til, hvordan hun kan hjælpe dig? Så er hun i hvert fald meget velkommen til at ringe til vores ForældreTelefon på 35 55 55 57.

Din storebror er også altid velkommen til at ringe til os på 116 111 og få hjælp. Det er du selvfølgelig også.

Jeg synes, at det lyder helt fantastisk, at du har en sød kæreste, som støtter dig. Det lyder som om, at du kan fortælle ham alt. Hvor er det bare dejligt.

Men jeg håber også, at du vil overveje at fortælle en voksen f.eks. fra kommunen, hvordan du har det, så du kan få hjælp hurtigst muligt.

Du virker som en super sej og modig pige, der ikke giver op let. Derfor er jeg også sikker på, at du nok skal finde ud af, hvad der er den bedste hjælp for dig. Husk at vi er her for at hjælpe dig.

Kæmpe kram fra BørneTelefonen til seje dig.

Kærlig Hilsen

BørneTelefonen

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

sådan taler du med en voksen om det der er svært

Det kan være svært at vide, hvordan man skal starte snakken?

Måske du bekymrer dig om, at de bliver sure? Det kan være du er bange, eller føler du dig misforstået?

Vi har her samlet nogle gode råd til, hvordan du kan tale med en voksen.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat