Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Bange for at mor begår selvmord

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 16 år

Mange tak for dit brev, hvor du er rigtig god til at sætte ord på din situation og jeg kan godt forstå, at du føler at der er behov for hjælp.

Når man er teenager vil der fra tid til anden være sammenstød og uenigheder med familie og søskende – det er naturligt fordi teenageren er i gang med en selvstændigheds- og løsrivelsesproces. Det er dog vigtigt, at man som ung kan komme tilbage igen og føle sig tryg.

Når nogen i ens familie har det svært påvirker det alle og kan være en udfordring for en ung, der allerede er i gang med en løsrivelsesproces. Det kræver et stort personligt overskud at være der for en som har det svært – og det er ikke altid overskud den unge har mest af.

Når jeg læser dit brev fornemmer jeg, at din mor har nogle ting som hun bøvler med. Det kan være svært for mig at sige noget om, hvad der er på spil – men ud fra det du beskriver så tænker jeg, at hun har brug for hjælp. Og der skal vist voksenhjælp til?

Du skal ikke gå rundt med frygten for hvad hun eventuelt kan finde på at gøre – det er en uholdbar situation. Derfor tænker jeg, at du skal snakke med nogen om – her tror jeg, at din far i første omgang måske kunne være en hjælp. Han er en del af familien og dermed også en del af det som udspiller derhjemme. Fortæl ham om dine tanker og din frygt for hvad der mon kan ske. Måske kunne I få en snak om, hvad I tænker ville være godt at gøre?  Det kan være at få familie rådgivning, at hun skal til lægen eller måske har din mor nogle veninder eller gode kolleger på arbejdet, som kunne besøge hende eller invitere hende ud til noget hyggeligt?

Det er flere muligheder for at I som familie kan få råd og vejledning – hos kommunen er der en åben og anonym familie-unge-rådgivning, hvor man som både barn og voksen kan tage kontakt. Du kan kigge inde på din kommunes hjemmeside og søge efter fx Åben anonym rådgivning, det er nemlig lidt forskelligt hvad det hedder i kommunerne.

Med det du i dit brev beskriver tænker jeg, at jeres familie har brug for professionel hjælp til igen at kunne møde hinanden og lære at komme godt igennem de konflikter, som kan opstå når man er en del af en familie. Samtidig kunne det også lyde som om, at din mor og far har brug for at arbejde på nogle ting.

Du kan også snakke med en voksen på din skole og fortælle om din situation derhjemme. På skolen har de kontakt til PPR (pædagogisk-psykologisk-rådgivning) i kommunen – herigennem er der også mulighed for at få hjælp til at få sat gang i en positiv familie udvikling.

Måske er der også behov for at blive passet lidt ekstra på dig, når du er i skole – derfor vil de fleste lærere gerne vide, hvis deres elever i perioder har det lidt svært derhjemme.

Jeg håber at du får sagt det til en god voksen således, at både du og din familie kan få den hjælp I alle fortjener!

Du er altid velkommen på 116111 og få en snak med os.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat