Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Babysiitter

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige,

Jeg kan godt forstå, at du har mange tanker om at skulle være babysitter. Det lyder som en sjov, men også udfordrende opgave. Der vil nok være godt gang i den med et barn på 1,5 år og et andet på 5 år. Derfor er det også godt, at du mærker godt efter.

Det er et stort ansvar at skulle passe andres børn, især et lille barn på 1,5 år. Jeg fornemmer også, at det måske er med til at gøre dig utryg? Sådan et lille barn skal jo, udover at lege, også have skiftet ble og måske puttes. Alle de her ting skal man øve sig på. Der er mange, der derfor har haft ’prøvebabysitninger’. Det vil sige, at de på en måde bliver ’lært op i’ at babysitte. De starter måske med at være med hjemme hos børnene og se, hvordan moren gør ting derhjemme. Anden gang har de prøvet at passe børnene én time. Herefter er de langsomt begyndt at passe i længere tid. Hvad tænker du om sådan en plan?

Det tager jo nok også lidt tid før børnene har lært dig godt at kende, og er trygge ved, at det er dig der passer dem. Derfor er det en god idé at passe dem i kortere tid i starten. Så vænner de sig stille og roligt til, at det er dig der passer. Og du vænner dig til opgaven. Giver det mening?

Jeg kan også godt forstå, at du gerne vil have et godt forhold til moren og give et godt førstehåndsindryk. At du allerede (et helt år inden) har tænkt en masse tanker om at babysitte, er meget betænksomt og omsorgsfuldt. Hvis jeg var mor og vidste det, ville jeg tænke, at det var nogle gode og fornuftige tanker, du gjorde dig.

Jeg tænker, at det er vigtigt, at du deler dine tanker med nogen. Måske med dine forældre, eller det kan være Ole og din morfar? De vil også kunne tale med børnenes mor. Det er ikke rart, at få en opgave som man ikke er tryg ved. Derfor synes jeg, at du skal have nogle gode snakke om det inden. Her kan I måske tale om muligheden for, at du har en prøveperiode? Det kan også være, at du skal starte med at passe det store barn lidt og så vente med den lille? Det skal i hvert fald ikke være utrygt.

Hvis du beslutter dig for, at du gerne vil have babysitter-tjansen, så kan det være, at din mor har nogle idéer til, hvordan du bliver mere tryg og får et godt forhold til moren. Din mor kender jo Ole og måske hans familie. Har du snakket med hende om det? Det er en god idé, hvis din mor hjælper dig med at aftale nærmere om babysitning.

Så - i første omgang skal du måske tænke over og tale lidt om, om du har lyst til opgaven? Hvis du har det, så kan du tale med nogle af de voksne om, hvordan man kan gøre det på en god måde, så du er tryg. Jeg håber, at det giver mening for dig. Det er super godt, at du lytter til dine fornemmelser i maven. Sådan skal det være.

Kærlig hilsen,

BørneTelefonen

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Det er helt almindeligt, at man føler ubehag, når man bliver bedømt af andre, men hvis nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst, så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

Her på siden kan du få gode råd. Du kan også få et opmuntrende citat, få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen, afstemningen eller læse andre børns breve.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat