Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

At blive storesøster

Hej brevkasse

jeg er nu storesøster dog ikke til en baby

mine forældre har taget 3 skønne unger til sig en dreng på 11 en pige på 8 og en pige på 3.

Drengen vil gerne være sammen med mig og lave en masse

hende på 3 er skøn hun kalder allerede mine forældre mor og far 

men hende på 8 kan begynde at skrige bare jeg kommer tæt på hende hun er panisk jeg ser helt alm ud.

Elsker hende hun er tryg men hun bange for mig

hvordan finder jeg vejen ind til hende.

Pige, 15 år
Svar fra

Børnetelefonen

Hej 15 årig pige

Hvor er det bare skønt, at både dine forældre og du har taget nogle børn til jer. Det lyder som om, at du tager opgaven med at være storesøster alvorligt, og gerne vil have et godt forhold til dine nye søskende.

Nu ved jeg jo ikke hvad de 3 børn har været udsat for, eller hvad de har været igennem, siden dine forældre har taget dem til jer. Men som regel kræver det en tilvænning til nye mennesker, et nyt hjem og nye regler.

Jeg tænker, at du allerede gør noget meget vigtigt - nemlig melder dig på banen. Du viser, at du gerne vil dem og at du ønsker et forhold til dem. Du skal være indstillet på, at det kan tage mange måneder før de helt acceptere dig som deres søster.

De skal måske opleve mange situationer, hvor du udviser dem tillid, før de kan tro på, at det vil fortsætte. Måske har de en masse oplevelser i rygsækken, som viser dem noget andet. Lidt populært siger man, at der skal 10 gode oplevelser til for, at slette én dårlig. Men når det handler om børn, kan du godt indstille dig på, at det kan tage længere tid.

Du skal vide, at det ikke er personligt rettet mod dig - de kan sikkert allerede mærke, at du er meget interesseret i dem, men de har bare svært ved at tro på det.

Jeg håber, at dine forældre har fortalt dig dig lidt om børnenes baggrund, og de oplevelser de har været igennem. Tal med dine forældre om dine tanker. Du vil sikkert opleve, at de har nogle af de samme tanker om deres rolle som nye forældre.

Så konklussionen er, at du endelig skal blive ved med at tilbyde dit samvær og vise dem, at du gerne vil dem. Hold ud og du vil sikkert på sigt få et tillidsfuldt og kærligt forhold til dine nye søskende.

De allerbedste tanker fra BørneTelefonen

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat