Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

At blive ikke restspektteret

Hvordan bliver man restspekteret af sine forældre?

Dreng, 11 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 11   Tak for dit brev. Du spørger, hvordan man bliver respekteret af sine forældre. Og jeg er bange for, at jeg ikke kan være lige så kort og præcis, som du var i dit brev.
Jeg bliver nysgerrig på, hvad det er, der gør, at du føler, at dine forældre ikke respekterer dig ..? ... Måske du har hørt om Børnekonventionen, som indeholder rettigheder for verdens børn..?   Børnekonventionen siger bl.a. at et barn er et menneske med egne meninger, følelser og behov på lige fod med de voksne. Børn skal altså respekteres som selvstændige personer, og blive respekteret for deres meninger.   Selvom du som barn har disse rettigheder, skal du selvfølgelig stadig høre efter, hvad dine forældre siger, men du skal have lov til at have din mening og en skal de voksne respektere - også selvom du ikke får lov til at bestemme.   Det er svært for mig at rådgive dig mere konkret, da jeg ikke ved, hvad der foregår hjemme hos dig.. Så hvis du gerne vil have din situation drøftet, så vil jeg råde dig til at skrive igen - eller kontakte vores BørneTelefon på 116 111 (det er anonymt og gratis), og det gode er også, at du får "svar-mulighed" med det samme...    Kærlig hilsen fra BørneBrevkassen

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat