Brev

At blive ikke restspektteret

Hvordan bliver man restspekteret af sine forældre?

Dreng, 11 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 11   Tak for dit brev. Du spørger, hvordan man bliver respekteret af sine forældre. Og jeg er bange for, at jeg ikke kan være lige så kort og præcis, som du var i dit brev.
Jeg bliver nysgerrig på, hvad det er, der gør, at du føler, at dine forældre ikke respekterer dig ..? ... Måske du har hørt om Børnekonventionen, som indeholder rettigheder for verdens børn..?   Børnekonventionen siger bl.a. at et barn er et menneske med egne meninger, følelser og behov på lige fod med de voksne. Børn skal altså respekteres som selvstændige personer, og blive respekteret for deres meninger.   Selvom du som barn har disse rettigheder, skal du selvfølgelig stadig høre efter, hvad dine forældre siger, men du skal have lov til at have din mening og en skal de voksne respektere - også selvom du ikke får lov til at bestemme.   Det er svært for mig at rådgive dig mere konkret, da jeg ikke ved, hvad der foregår hjemme hos dig.. Så hvis du gerne vil have din situation drøftet, så vil jeg råde dig til at skrive igen - eller kontakte vores BørneTelefon på 116 111 (det er anonymt og gratis), og det gode er også, at du får "svar-mulighed" med det samme...    Kærlig hilsen fra BørneBrevkassen

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

sådan taler du med en voksen om det der er svært

Det kan være svært at vide, hvordan man skal starte snakken?

Måske du bekymrer dig om, at de bliver sure? Det kan være du er bange, eller føler du dig misforstået?

Vi har her samlet nogle gode råd til, hvordan du kan tale med en voksen.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat