Brev

alt for sur

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Hej 12-årige pige

Du har fuldstændig ret i, at din familie bør respektere dig og behandle dig ordentligt. Hvor er det dejligt, at du skriver herind for at få et godt råd.

Det er aldrig rart, når nogen i ens familie er sure på en. Det skaber en dårlig stemning, som ingen kan holde ud at være i.

Jeg vil foreslå dig, at tale med din mor om det. Fortæl hende evt. at du gør dit bedste, og at du elsker hende. Men at du bliver ked af det, når hun bliver så sur på dig. Hvis du har mod på det, kan du også tale med dine søskende om, at du bliver ked af det, når de bliver sure på dig.

Det bedste vil være at tale om et på et tidspunkt, hvor ingen er sure.
Du kan måske starte med at sige “Jeg har noget vigtigt, jeg gerne vil sige til jer. Og jeg har brug for at I lytter og ikke bliver sure”. Eller hvilke ord du nu synes passer dig bedst.

På den måde siger du højt, hvad du forventer at dem og får lagt op til at få en snak, hvor I allesammen har ret til at blive hørt. Også dig.

Du skal være velkommen til, at ringe ind til Børnetelefonen på 116 111 og tale det igennem med en af vores rådgivere. Måske du kan få nogle ideer til hvad du kan sige og hvordan du kan sige det.

Jeg håber, at du får en god snak med din mor og at I sammen finder en god tone imellem jer.

De bedste hilsner fra Børnetelefonen

Spil

Sjitshow

Det er tid til et familiebillede! Men hvem skal have en hundelort på hovedet, og hvem skal have et smækkys? Hvem skal ligne en zombie, og hvem skal være superhelt? Du bestemmer – for det er DIN gakkede familie!

Spil om skilsmisse og om skøre familier

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.
Chat
Chat