Brev

alt for sur

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Hej 12-årige pige

Du har fuldstændig ret i, at din familie bør respektere dig og behandle dig ordentligt. Hvor er det dejligt, at du skriver herind for at få et godt råd.

Det er aldrig rart, når nogen i ens familie er sure på en. Det skaber en dårlig stemning, som ingen kan holde ud at være i.

Jeg vil foreslå dig, at tale med din mor om det. Fortæl hende evt. at du gør dit bedste, og at du elsker hende. Men at du bliver ked af det, når hun bliver så sur på dig. Hvis du har mod på det, kan du også tale med dine søskende om, at du bliver ked af det, når de bliver sure på dig.

Det bedste vil være at tale om et på et tidspunkt, hvor ingen er sure.
Du kan måske starte med at sige “Jeg har noget vigtigt, jeg gerne vil sige til jer. Og jeg har brug for at I lytter og ikke bliver sure”. Eller hvilke ord du nu synes passer dig bedst.

På den måde siger du højt, hvad du forventer at dem og får lagt op til at få en snak, hvor I allesammen har ret til at blive hørt. Også dig.

Du skal være velkommen til, at ringe ind til Børnetelefonen på 116 111 og tale det igennem med en af vores rådgivere. Måske du kan få nogle ideer til hvad du kan sige og hvordan du kan sige det.

Jeg håber, at du får en god snak med din mor og at I sammen finder en god tone imellem jer.

De bedste hilsner fra Børnetelefonen

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

sådan taler du med en voksen om det der er svært

Det kan være svært at vide, hvordan man skal starte snakken?

Måske du bekymrer dig om, at de bliver sure? Det kan være du er bange, eller føler du dig misforstået?

Vi har her samlet nogle gode råd til, hvordan du kan tale med en voksen.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat