Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Alene med selvmordstanker.

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14 år,

Du har været der før. Du kender til hvordan, du havde det sidst, som du har det lige nu. Du har en styrke i dig, der siger, jeg vil ikke have det sådan igen og jeg vil ikke skade mig selv. Du kan sætte ord på dine tanker og følelser. Det er rigtigt godt og på den måde hjælper du dig selv til at få hjælp. Derfor har du skrevet til Børnetelefonen og du har aftalt md din mor, at I tager til lægen - det er så sejt.

Jeg vil gerne hjælpe dig og kan forstå, at du har mange svære tanker, du har brug for hjælp til. I alt for lang tid har du oplevet at være alene med dine tanker og følelser. Så svære tanker skal man ikke gå med alene, dem skal man dele med andre. Du er modig og vil gerne dele dine tanker og følelser med andre. Dine veninder oplever du ikke helt forstår dig. Du har forsøgt at tale med dine forældre, men oplever ikke at du bliver taget alvorligt og mødt af dem. Godt at du bliver ved med at kæmpe!

Men sammen har du og din mor lavet en aftale med din læge på torsdag. Din mor har forstået, at det er alvorligt - at der er for brug hjælp af lægen. Det er en styrke at du kan mærke, hvordan du har det og kan bede hende om hjælp. Ved dine forældre at du føler dig ensom? At du stadig har tanker om at skade dig selv? Har du mon fortalt dem, at du føler dig tom og og oplever, at de ikke helt forstår dig? Det tænker jeg også er vigtigt, at de ved og at lægen får det at vide.

Du har lige skiftet skole og det kan være svært at skulle forholde sig til nye mennesker. Det der er godt er, at du mærkede at du ikke havde det godt på din gamle skole, I fik gjort noget ved det. Nu er du begyndt på en ny skole med nye kammerater og lærere. Jeg mærker dit håb og forventning om, at det bliver bedre på den nye skole med tiden. Er der en god lærer på den nye skole, du kan fortælle hvordan du har det? Måske din klasselærer? Måske vil det være godt at din mor også er med?

Det kan være svært at fortælle om alt det, du er fyldt af til en voksen. Måske du kan starte med at vise dit brev, du har sendt til brevkassen, måske sammen med dette svar? Dit brev kan være det der gør, at de voksne forstår, hvor svært du har det og forstår, det du har brug for hjælp og støtte til. En ide kan være at din læge også ser dette brev og svar?

Mange gode og kærlige tanker fra BørneTelefonen

 

 

 

 

 

 

Få flere gode råd om selvmordstanker

Selvmordstanker er ofte et tegn på, at man står i en situation, som er svær og som man ikke kan klare alene.

Der kan være mange forskellige årsager til, at man får selvmordstanker. Det kan fx være at man har mistet nogen tæt på. Det kan også være, man har oplevet noget, der har gjort en rigtig ked af det. Eller måske man undrer sig over meningen med livet og derfor tænker på døden.

Hvordan takler man selvmordstankerne? Det første skridt er at tale med nogen om det, det er nemlig vigtigt, at du ikke går alene med tankerne. Men hvordan fortæller man nogen om sine selvmordstanker? Måske man er bange for at gøre andre kede af det eller måske man ikke lige ved, hvordan man starter sådan en snak.

På siden her, kan du finde gode råd og hjælp til hvordan man fortæller noget svært.

Selvmordstanker Andre der hjælper

Angst og depression – gratis psykolghjælp

Gratis psykologhjælp til behandling af angst og depression (18-24 år)
Læs mere

Giftlinjen

Anonym professionel hjælp ved forgiftning af fx medicin eller rusmidler
Læs mere

Headspace

Har du brug for at mødes og tale med en voksen anonymt? (12-25 år)
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat