Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

aldrig sammen mere

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14 år.

Hvor er det ærgerligt, at dine forældre ikke tager i mod din opfordring til at spille spil og lave familiehygge. Jeg kan godt forstå, hvis du føler dig lidt alene og overset.

Jeg synes du er meget voksen og forstående, når du skriver, at dine forældre jo også har været på arbejde og nok er trætte osv. Jeg tænker, at det jo netop er ved at være sammen i familien, at man kan få energi og overskud til at gå på arbejde. Måske skulle du give dig selv lov til at blive lidt vred over det. Måske skulle du sige ligeud til dem, at du ikke kan forstå dem, og at du føler dig alene og overset. Det virker som om, de trænger til at få rusket lidt op i deres sædvanlige måder at gøre tingene på.

Jeg ved ikke, om du har søskende, men hvis du har, kunne I måske sammen holde et 'husmøde' derhjemme, hvor I  fik sagt noget af det, du skriver i brevet her. Hvis du er alene barn derhjemme, kan du måske gøre det med en bedstemor eller bedstefar eller en anden voksen, som du føler dig tryg ved og nær med. Så kan du have nogen ved din side, når du skal have en snak med dine forældre. 

For du bør virkelig tage en snak med dem, hvor I måske kan  lave en aftale om, at I lægger familiehyggen i faste rammer. Faste aftaler kan nogen gange hjælpe én med at komme i gang med nye vaner. Så fx fast tirsdag og torsdag efter aftensmad spiller I et spil og drikker en kop te sammen. Bare en times tid til en start. Måske bliver det så hyggeligt, at de får lyst til meget mere...

Jeg vil også råde dig til at ringe ind til BørneTelefonen og få en snak med en rådgiver. Rådgiveren vil måske have flere forslag, til ting du kan gøre, eller personer du kan bede om hjælp. I hvert fald kan du få en snak med en anden voksen, som også vil forstå din frustration.

Endelig kunne det jo være en mulighed, at vise dine forældre dette brev, så de forstår, at for dig er det alvor og noget du savner. Tænk hvor meget I også kunne fortælle og snakke om. Jeg håber og tror de vil tage det alvorligt, hvis de ser, hvor meget det betyder for dig.

Mange kærlige hilsner fra BørneTelefonen

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat