Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Alder

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære 15-årige pige

Tak for dit brev. Det lyder som en svær situation du står i, med din mor, og drengen du godt kan lide. Jeg kan derfor sagtens forstå, at du gerne vil tale om det.

Det lyder rigtig dejligt, at du er forelsket. Det må under alle omstændigheder være en dejlig og vigtig oplevelse. Men hvor ærgerligt, at det har skabt så svær en situation.

Mht. aldersforskellen er det sådan, at den seksuelle lavalder i Danmark er 15 år. Det betyder, at en person over 15 ikke må have sex med en der er under 15. Derfor er der ikke noget ulovligt i, at du og drengen har et forhold. Aldersforskel kan dog betyde meget, men kan også være mindre betydningsfuldt og afhænge af personlighed, og hvor man er i sit liv.

Samtidig er din mor jo din mor, og har ret til sin mening - det er hendes ansvar at passe på dig, og det lyder som om at hun er bekymret over et eller andet ved ham. Har du mon nogen idé om hvad det er? Måske ville det være godt at få snakket med hende om, hvad det er der har fået hende til at skifte mening?

Måske kan du fortælle din mor om dine følelser for ham? Hvad I laver sammen, hvordan han er, og hvad du gerne vil med ham. Du kunne endda spørge om han kunne inviteres på middag. Hvis han er seriøs omkring dig, må han tage det seriøst, at din mor er bekymret for dig.

Det lyder alt i alt som om, at du er reflekteret omkring din situation, og ved at du skal passe på dig selv. Jeg håber mit brev kan hjælpe dig til, at få din mor i snak, og finde ud af det med den 18-årige dreng.

Mange hilsner fra Børnetelefonen.

Få endnu flere gode råd om Forelskelse, kærlighed og kærestesorger

Kærlighed og forelskelse kan være det bedste, men hvis dit hjerte er blevet knust, kan det også gøre rigtig ondt!

Hvordan får man en kæreste? Er du forelsket? Ved du ikke, hvordan du flirter eller scorer dit crush? Er du blevet helt vild med din bedste ven?

Måske du er midt i et break up og har kærestesorger? Eller måske du gerne vil slå op med din kæreste – men hvordan gør man det?

Det kan også være, du er jaloux på din ven, fordi han scorede hende, du var vild med. Eller måske jalousien dukker op, hvis din kæreste er sammen med sine venner.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved bl.a. at prøve scoreguiden, kysseskolen, se videoer eller få råd om kærestesorger og forelskelse.

Ramt af kæreste sorger? Få gode råd!

Det kan gøre så forbandet ondt at have kærestesorger! Her kan du få gode råd til, hvordan du bedst kommer igennem dine kærestesorger.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat