Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Akavet snak

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år

Tusind tak for dit brev.

Jeg tror, at de fleste piger kan genkende, at det føles liiiiidt pinligt at skulle snakke med sin mor om de nye ting, der rammer en, når man kommer i puberten.

Men jeg synes, at det er så fint, at du prøver at tale med hende alligevel. Det gode er, at hun selv engang har stået i nøjagtig samme situation. Så der er ret stor sandsynlighed for, at hun kan genkende nogle af de ting, du fortæller.

Måske kan du derfor se på din mor som en slags allieret. Hun har en masse erfaring, hun kan dele med dig. Så vær nysgerrig og spørg løs. Brug hende som en ressource til at få svar på nogle ting, du mangler svar på.

Det med pinligheden, oplever mange, bliver mindre hen ad vejen….efterhånden som man kommer ind i vanen med at tale sammen om de ting.

Det er også godt at komme ind i vanen med at tale med kammeraterne om ting, der måske i starten kan føles pinlige eller svære at tale om.

Hvis noget alligevel føles helt umuligt at tale med din mor eller klassekammerater/veninder om – så er der heldigvis andre muligheder. Fx kan du tale med en rådgivning som girltalk.dk. Du kan også tale med os på Børnetelefonen på 116111.

Du også meget velkommen til at logge på vores chat her på hjemmesiden og chatte med en af vores rådgivere.

Kærlig hilsen

Børnetelefonen

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat