Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Aggressiv far

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 15 år

Jeg kan godt forstå, at du har fået dig en forskrækkelse.

Det er ikke i orden, det som din far gjorde. Jeg forstår udmærket, at du er bange for, hvad det næste bliver.

Det virker som om, at både din mor og din far sagtens kan se, at det der skete, var helt forkert. Der blev brudt en vigtig grænse for, hvad der er i orden. Det virker som om, at de slet ikke er i tvivl om det.

Det er meget vigtigt, at I får talt om det, der skete. Det er også vigtigt, at din far indser, at det aldrig må ske igen.

Det har nok været i afmagt, at han har kastet vand i hovedet på dig. Fordi han netop ikke ville slå. Men derfor er det slet ikke i orden.

Jeg tror, at det ville være godt for dig at tale med ham om det. Fortæl at du er nervøs for det næste, der kan ske. Ville du turde det?

Hvis det er for svært at tale om ansigt-til-ansigt, kunne det måske være en idé at skrive det i et brev til ham. Her er et link fra BørneTelefonens hjemmeside, hvor man se et forslag til, hvordan man kan udforme et brev: https://bornetelefonen.dk/skriv/

Hvis du taler godt med din mor, tror jeg også, at det ville være en god idé at tale med hende. Jeg forestiller mig, at din mor og far har talt sammen om det, der skete. Derfor kan hun måske være god for dig at tale med –  og forhåbentlig kan hun støtte dig i denne situation.

Det er meget vigtigt for alle, at kunne respektere hinandens grænser. Og siger fra, når de bliver overtrådt. Derfor er det vigtigt, at det der skete ikke bare går i glemmebogen. Men at I  får talt sammen om det.

Hvis I ikke kan få talt om det – så skal jeres familie måske have hjælp til det? Hvis du tror, at det bliver nødvendigt, så kan du fx tale med din mor og/eller os om mulighederne for det.

Din mor vil også kunne ringe til ForældreTelefonen. Se her  http://ForældreTelefon.

Jeg håber, at du kan bruge mit svar, og at du på bedst mulig vis kan få et godt forhold til din far igen.

Kærlig hilsen
BørneTelefonen

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat