Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Aflastningsfamilie

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære L,

Mange tak for dit meget fine brev. Jeg er meget imponeret over at læse det, da jeg kan se, at du virkelig er en pige, der ønsker at gøre noget for, at tingene skal være anderledes.

Jeg kan ikke svare dig direkte på, om det kan lade sig gøre at finde en aflastningsfamilie til dig. Det kan jeg ikke, da det er en socialrådgiver på kommunen, der skal vurdere, hvad de tænker, der vil være det bedste for dig. Har din familie mon allerede en socialrådgiver, der arbejder med børn og familier? Hvis ikke, så kunne det måske være en ide at tale med din lærer og bede din lærer kontakte kommunen for dig? Jeg kan se, at du allerede har talt med din lærer om en aflastningsfamilie, og lærere de kan godt finde ud af, hvem de skal kontakte på kommunen.

Socialrådgiveren kan så tale både med din mor, men også med dig om, hvad der er af udfordringer hjemme hos jer. På den måde skal de prøve at finde ud af, hvad der vil være den bedste hjælp for jer. Når man skal tale med en på kommunen, så har man ret til at have en bisidder med. En bisidder er en, man stoler på, og som skal hjælpe én i kontakten til kommunen. Det kan være en, man kender og i forvejen stoler på, f.eks. din lærer - eller det kan være en fra Børns Vilkårs bisidderkorps. Du kan læse lidt mere om det her. Som sagt kan jeg ikke love dig, at de vil vurdere, at en aflastningsfamilie vil være det bedste for dig, men jeg synes helt klart, at du skal fortælle, at du har tænkt på en aflastningsfamilie og hvorfor.   

Jeg ved også, at mange kommuner har nogle steder, hvor de laver familiebehandling og prøver at hjælpe dem, der er i familien, til at have det bedre, måske det kunne være en mulighed for jeres familie? Du fortæller, at dig og din mor slet ikke kan tale sammen, og at der ikke er nogen, der er glade hjemme hos jer. Måske der var nogen, der kunne hjælpe med det?

Jeg håber i al fald rigtig meget, at du finder nogle, der kan hjælpe dig, og at du kan bruge mine svar. Hvis der er noget, du ikke rigtigt synes, jeg har fået svaret på, eller hvis du har nogle flere spørgsmål, er du altid velkommen til at ringe til på BørneTelefonen på 116 111 eller skrive på BørneChatten. Begge steder sidder der voksne, der er parate til at give råd og vejledning.   

De bedste hilsner
BørneBrevkassen

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat