Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Afhængig af træning

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære svømmepige på 15 år!

Det lyder dejligt, at du er så glad for at svømme. Jeg kan godt forstå, at du gerne ville til træning, selv om du også skal læse til terminsprøver. Det lyder som om, at træningen betyder rigtig meget for dig.

Når jeg læser dit brev tænker jeg, at det ville være rigtig godt, hvis du kunne sætte dig ned, og stille og roligt få snakket med din mor om, hvordan det kan være, at hun ikke vil have at du tager til træning. Er hun mon bekymret for, at det bliver for meget for dig, hvis du både skal til læse til terminsprøve og til træning? Tænker hun, at du har brug for at hvile dig i stedet for at træne? Der kan være mange grunde til det.

Jeg synes også det er vigtigt, at du får fortalt din mor, at du får en følelse af, at hun straffer dig, når hun ikke vil lade dig tage til træning, selv om du er færdig med at læse, og kommer hjem til normal tid.

Når du snakker med din mor, er det rigtig vigtigt, at I giver hinanden lov til at tale ud. I kan fx have 5 min hver, hvor det kun er den ene, der må snakke. Den anden skal lytte. Når I begge to har sagt det I har brug for, kan I måske bedre forstå hinanden. Når man lytter og prøver at forstå hinanden – også selv om man ikke er enig med den anden – kan det være lettere at snakke sammen om, hvordan man nå til enighed. Det betyder også, at man må være indstillet på, at man måske ikke får det lige som man kunne ønske sig, men at begge parter må give sig lidt. Det kan fx være, at I aftaler, at du må gå til svømning hver anden dag under terminsprøverne. Det kan også være, at din mor forstår, hvor vigtig træningen er for dig, og lader dig gå til det, hvis du lover, at det ikke kommer til at gå ud over læsningen. Der kan være flere muligheder. 

Du kan også vise din mor det svar, jeg har skrevet til dig, så hun også kender til dét med at skiftes til at tale og lytte, og derefter prøve at nå til enighed.

Jeg håber, du kan bruge mit svar.

Mange kærlige hilsner
BørneTelefonen
 

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat