Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Ældre kæreste?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 snart 14 år

Når jeg læser dit brev kan jeg høre, at din kæreste på mange områder gør dig rigtig glad. Og så alligevel kan jeg ikke lade være med at tænke, at en god kæreste ikke kalder sin kæreste for en luder eller er hende utro. Det er ikke i orden! Jeg kommer til at tænke på, hvad du synes en god kæreste er? Og hvordan er du selv en god kæreste?

Du lyder som en stærk og fornuftig pige med hjertet på det rigtige sted. Jeg tænker derfor, at du skal lytte til den tvivl, du har i forhold til at gå i seng med din kæreste.

Prøv at stole på, at du kan mærke, når du er helt klar. En god kæreste vil nemlig gerne vente til hans kæreste også er klar!  Og så er der jo også lige det, at du stadig er under den seksuelle lavalder (15 år) og din kæreste er over 15 år. Derfor er det faktisk ikke lovligt for ham at gå i seng med dig. I Danmark har vi sådan en lov, for at beskytte børn mod at blive overtalt af voksne eller ældre børn til at gå i seng med dem. Det kan nemlig være svært at sige nej til en der er ældre end en selv. Måske har du det også sådan?

Det er derfor rigtigt vigtigt, at du passer godt på dig selv og ikke lader dig presse til noget, du ikke er parat til. Mærk derfor rigtig godt efter. Den første gang kan blive noget ganske særligt, hvis man har mod på at vente på den rigtige og det rigtige tidspunkt.

Jeg håber, mine tanker hjælper dig til at finde ud af, hvad der er rigtigt for dig. Hvis du har brug for at tale mere eller har noget andet på hjertet er du velkommen til at ringe på 116111. Her er rådgivere, der gerne vil lytte og give gode råd.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

 

Få endnu flere gode råd om Forelskelse, kærlighed og kærestesorger

Kærlighed og forelskelse kan være det bedste, men hvis dit hjerte er blevet knust, kan det også gøre rigtig ondt!

Hvordan får man en kæreste? Er du forelsket? Ved du ikke, hvordan du flirter eller scorer dit crush? Er du blevet helt vild med din bedste ven?

Måske du er midt i et break up og har kærestesorger? Eller måske du gerne vil slå op med din kæreste – men hvordan gør man det?

Det kan også være, du er jaloux på din ven, fordi han scorede hende, du var vild med. Eller måske jalousien dukker op, hvis din kæreste er sammen med sine venner.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved bl.a. at prøve scoreguiden, kysseskolen, se videoer eller få råd om kærestesorger og forelskelse.

Ramt af kæreste sorger? Få gode råd!

Det kan gøre så forbandet ondt at have kærestesorger! Her kan du få gode råd til, hvordan du bedst kommer igennem dine kærestesorger.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat