Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

:(

Hej børnetelefonen.

Jeg er en pige på 12 år…

Min mor slår mig og kalder mig ubruglig…

hva skal jeg gøre?

Pige, 12 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 12 år. 

Det er bare ikke rart eller ok, at din mor slår dig. Det er rigtig godt, at du spørger om hjælp. Du skal nemlig slet ikke stå i denne her situation alene. 

Det er på ingen måde din skyld, at din mor slår dig og siger grimme ting til dig. Så det er også din mor, der skal have noget hjælp til at stoppe. Det jo ulovligt at slå på børn. Så det skal stoppes. 

Det er vigtigt, at du finder en god voksen. Det kan måske være din far, din moster, en venindes mor eller en god lærer på din skole. En voksen, som du kan snakke med og en, der kan hjælpe dig med at få det stoppet. Hvis du ikke kan sige, kan du skrive det til den voksne. Så ved den voksne, at de skal hjælpe dig.

Den voksne skal hjælpe dig, så din mor ikke slår og taler grim til dig. Hvis det er din lærer, så kan din lærer tale med din mor og snake om at få hjælp hos kommunen. Din lærer skal også snakke med kommunen og fortælle, hvordan du har det derhjemme.

Kommunen skal hjælpe din mor og dig, så I får det godt. Det kan være familie rådgivning. Her kan voksne få hjælp til ikke at slå. De kan få hjælp til, hvordan man taler med sine børn om tingene på gode måder.

I kommunens børne og familie afdeling arbejder der mennesker, som ved hvordan de kan hjælpe dig og din mor bedst muligt. 

Hvis du synes det er svært, så kan du ringe eller skrive til BørneTelefonen på 116111. Vi kan også hjælpe dig med at få hjælp fra kommunen.

Et stort kram til dig -

Kærlig hilsen BørneTelefonen. 

Få flere gode råd om selvmordstanker

Selvmordstanker er ofte et tegn på, at man står i en situation, som er svær og som man ikke kan klare alene.

Der kan være mange forskellige årsager til, at man får selvmordstanker. Det kan fx være at man har mistet nogen tæt på. Det kan også være, man har oplevet noget, der har gjort en rigtig ked af det. Eller måske man undrer sig over meningen med livet og derfor tænker på døden.

Hvordan takler man selvmordstankerne? Det første skridt er at tale med nogen om det, det er nemlig vigtigt, at du ikke går alene med tankerne. Men hvordan fortæller man nogen om sine selvmordstanker? Måske man er bange for at gøre andre kede af det eller måske man ikke lige ved, hvordan man starter sådan en snak.

På siden her, kan du finde gode råd og hjælp til hvordan man fortæller noget svært.

Selvmordstanker Andre der hjælper

Angst og depression – gratis psykolghjælp

Gratis psykologhjælp til behandling af angst og depression (18-24 år)
Læs mere

Giftlinjen

Anonym professionel hjælp ved forgiftning af fx medicin eller rusmidler
Læs mere

Headspace

Har du brug for at mødes og tale med en voksen anonymt? (12-25 år)
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat