Brev

Vil væk fra alt

Hej jeg er en pige på 12 år gammel

her for tiden har jeg det. rigtigt starmt går alene med bange tanker har valgt at skrive et brev fordi jeg ikke ville tale med mine forældre. der er sygt mange skænderier på min skole.

mine forældre siger at de ting som jeg siger til dem er mobning blev også mobbet før hen men personen flyttet skole, der er som sagt virkelig mange skænderier som jeg ikke vil sige til mine forældre for så bliver de sygt sure og der hjemme er mine forældre sure næsten vær dag er pisse træt af det så føler ikke rigtigt jeg har nogle og snakke med nogle om det.

har ikke rigtig nogle beste venner på mig skole

kh pigen på 12 år

Pige, 12 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 12 år,

Hvor er det godt, at du skriver herind. Det lyder til, at du har en masse ting, som ikke er rare for dig. Jeg vil prøve at hjælpe dig så godt, som jeg kan.

Jeg forstår dit brev på den måde, at du har prøvet at snakke med dine forældre om, hvordan du har det i skolen. Men nu har du givet lidt op og gider ikke snakke med dine forældre.

Jeg ved fra andre unge, der har det som dig, at de har skulle sige det til deres forældre mange gange. Det er ikke altid forældre ved, hvad de skal stille op, når deres unge har det dårligt.

Derfor er det supervigtigt, at du igen fortæller dine forældre, hvordan du har det. Så de får en chance for at hjælpe dig.

Det er dine forældres ansvar at passe på dig og hjælpe dig, når tingene er svære. Nogle gange kan tingene være svære i så lang tid, at man begynder at få bange tanker. Præcist, som du så flot beskriver, du har.

Dine forældre kan få hjælp til at hjælpe dig ved at ringe til Forældretelefonen 35 55 55 57.

Du skriver, at dine forældre bliver sure. Heldigvis kan forældre godt holde til at blive sure. Men de kan ikke ret godt holde til at blive holdt uden for deres børns følelser. Måske kan det være en hjælp for dig at tænke dine forældre på den måde.

Skolen skal være et rart sted, hvor man skal have det godt med andre børn. Hvis ikke man trives, så er det også svært at finde overskud til at lære. Det dine læreres ansvar, at du har det godt i skolen.
Kunne du mon finde modet til at fortælle det, du oplever til en af dine lærere?

Det kan være, at der er andre i klassen, der føler det samme som dig. Men ikke har det samme mod som dig til at bede om hjælp.

Til sidst vil jeg sige til dig, at det måske kunne være rart for dig at lave noget i din fritid, når du er færdig med skolen. Det kan være alt muligt. Svømning, håndbold eller noget kreativt. Måske har du allerede en eller anden interesse. Hvis du starter til en aktivitet uden for skolen, så er det en super mulighed for dig til at få nogle nye venner.

Når man starter til en fritidsaktivitet, så har man automatisk noget tilfælles, og så kan det nogle gange være lettere at blive venner. Måske kunne du snakke med dine forældre om at starte til en fritidsaktivitet. Det kan være rigtig rart at have venner udenfor skolen.

Pyha, det er mange ting, jeg har skrevet til dig. Jeg håber, du holder fast i dit seje mod og får hjælp til at få det bedre. Du har taget dit første skridt ved at skrive til os.

Hvis du har brug for lidt snak, inden du skal snakke med dine forældre, kan du altid ringe til BørneTelefonen 116 111.

De bedste hilsner fra BørneTelefonen

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen, der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret?  Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker mine billeder eller skriver til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor føler jeg mig ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Ensomhed Andre der hjælper

Anonym rådgivning i din kommune

Alle kommuner tilbyder åben, anonym rådgivning for børn og unge.
Læs mere

Headspace

Du kan både ringe og skrive til Headspace, og de har også afdelinger i hele landet, hvor du kan komme ind og tale med en rådgiver.

Læs mere

Studenterrådgivningen

Gratis rådgivning til studerende på de videregående uddannelser, der oplever psykiske eller sociale problemer. F.eks. stress, eksamensangst, depression, ensomhed mm.

Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Chat
Chat