Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Vil ikke være her mere..!!

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære 14-årige pige

Jeg er glad for, at du har skrevet til os. Jeg vil gøre alt hvad jeg kan, for at hjælpe dig.

Det er en alvorlig situation du befinder dig i. Jeg vil lige kort opsummere, hvad du fortæller:

Du har følt, at der er blevet set ned på dig og gjort grin med dig siden børnehaven. Du har været udsat for grov, omfattende mobning på skolerne hvor du har gået, samt digitalt (dvs. på nettet). 

Du har været udsat for decideret vold fra nogle af dine klassekammerater. Du har skåret så meget i dig selv, at du har ar på størstedelen af din krop og du skærer til en grad, hvor det bløder hele tiden.

Du er udsultet, dvs. at du sulter dig selv, tænker jeg? Du har sultet så længe at du har mistet appetitten, lyder det som. Du ser ting der ikke er der. Det lyder lidt som om, at du har hallucinationer. Dette kan skyldes at du mangler mad. Du har været væk fra skolen i et halvt år, hvilket er meget når man går i udskolingen.

Jeg forstår godt, at du har lagt dig syg. Den behandling du har fået i skolen, er ikke noget man kan udholde - og det er ikke i orden, at det får lov at ske. Du prøver, at beskytte dig selv ved at blive væk, men det er ikke er en løsning i sig selv, at være derhjemme, alene med dig selv. Din skole burde tage affære og hjælpe dig, men da det ikke er sket, kan det være nødvendigt, at du samler mod til og beder om hjælp. Første store skridt har du taget, ved at skrive herind. 

Jeg ville være blevet bekymret, hvis du bare havde skulle klare ét enkelt af de problemer, som du skriver om. Når jeg læser, at du skal klare dem alle sammen, så er jeg slet ikke i tvivl om, hvad jeg vil anbefale dig at gøre: du skal tale med en voksen fra din hverdag og fortælle om alt det, du står med, sådan at du kan få den hjælp, som du fortjener.

Hjælp til at få stoppet med at cutte, til at spise igen og til at komme tilbage i en almindelig hverdag. 

 Når jeg læser dit brev, så ser jeg en pige for mig, som har prøvet at få det bedre og som har prøvet at vise, at du har det skidt. Du skriver ikke, om der er nogen der har fået øje på det, du har forsøgt at vise. Er der mon nogen voksne, som har lagt mærke til, hvordan det er, at være dig? Ellers kan det være, at det kan være nødvendigt at du fortæller nogen om det, sådan som du gør i brevet her.

Spørgsmålet er, hvem du helst vil søge hjælp hos her og nu? 

Kan du fortælle din mor eller far om din situation? Eller er der en anden voksen, som du kommer til at tænke på – en fra din familie, en lærer eller pædagog du har snakket med før, og har tillid til? Du kan også ringe til din skole og bede om at få lov at tale med en psykolog eller vejleder på skolen. Hvis du kender din læge kan du også få en tid der, og snakke med lægen om din situation.

Hvis der ikke lige er en voksen du gerne vil søge hjælp hos, eller du mangler flere idéer til hvordan du tackler situationen, så synes jeg du skal ringe til os på 116 111. Det er anonymt, og vi vil meget gerne bare snakke med dig i første omgang – og sammen med dig finde ud af hvad der bedst kan hjælpe dig nu.

Mange kærlige tanker fra BørneTelefonen

Få flere gode råd om hvordan man kan stoppe mobning

Bliver du mobbet, holdt uden for, kaldt øgenavne, drillet, ignoreret eller bliver du måske skubbet eller slået? Lige meget hvad skal det stoppes, for ingen mennesker skal finde sig i mobning.

Mobning forgår også på sociale medier. Det kaldes cybermobning, digital mobning eller internet mobning. Net-mobning kan have store konsekvenser, fordi det kan være svært at slette igen og det kan betyde, at den der mobbes, aldrig får en pause fra mobberiet.

Måske man kunne tro, at mobning kun forgår mellem mobberen og mobbeofferet, men faktisk er mobning ofte et resultat af en dårlig kultur i klassen. Mobning er hele klassens problem. Vidste du at din skole også skal have en antimobbestrategi? Og hvis du fortæller skolen, at du bliver mobbet, er det deres pligt at hjælpe dig.

Hvis du selv eller en du kender bliver mobbet, så kig på siden her og få hjælp til hvad man kan gøre for at stoppe mobning. Du kan se film, læse andre børns breve og BørneTelefonen svar eller du kan se, hvordan du klager til din skole.

Guide
Bliver du mobbet? Har skolen ikke hjulpet? Så har du ret til at klage. Følg guiden og se hvilke muligheder du har.

Trin-for-trin hjælp

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat